Οι γυναίκες έχουν κοινωνικοποιηθεί ώστε να μένουν βουβές για τα σεξουαλικά συναισθήματά τους προς τους άνδρες. Αυτή η κοινωνικοποίηση προκαλεί προβλήματα στην οικειότητα στις ρομαντικές σχέσεις. Οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, πρέπει να νιώθουμε επιθυμητοί.

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο συζητώντας τι χρειάζονται οι γυναίκες και οι άνδρες στην κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις συζητήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με τις σωματικές ανάγκες.

Στη δεκαετία του ’80, έρευνα είχε δείξει ότι, ενώ οι άνδρες προτιμούσαν με μεγάλη συχνότητα μόνο τη σεξουαλική πράξη, οι γυναίκες προτιμούσαν κυρίως το προκαταρκτικό παιχνίδι και ό,τι ακολουθεί μετά τη σεξουαλική πράξη (Denney, Field, & Quadagno, 1984).

Με άλλα λόγια, οι άνδρες χρειάζονταν μόνο το κυρίως πιάτο, ενώ οι γυναίκες χρειάζονταν ορεκτικά, ψωμί και επιδόρπιο.

Μας έμαθαν ότι οι γυναίκες συνδέονται με τις στιγμές οικειότητας πολύ πριν περάσουν το κατώφλι της κρεβατοκάμαρας. Και στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις απαιτούμε από τους άνδρες να το τιμήσουν αυτό.

Ωστόσο, δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο μιλώντας για το τι χρειάζονται οι άντρες στην κρεβατοκάμαρα, πιθανότατα λόγω της πατριαρχίας, κάτω από την οποία ζούμε.

Η πατριαρχία είναι ένα σύστημα όπου πρεσβεύει ότι οι άνδρες κατέχουν την εξουσία, τα προνόμια και την προστασία και οι γυναίκες αποκλείονται από τέτοια «προνόμια». Πώς μοιάζει η πατριαρχία το 2024;

Οι άνδρες κερδίζουν υψηλότερους μισθούς από τις γυναίκες για την ίδια δουλειά.
Οι γυναίκες αποτελούν το 27% του Κογκρέσου, ενώ γυναίκες είναι το περισσότερο από το 50% των πολιτών της χώρας (Blazina & Deliver, 2021).
Οι άνδρες παίρνουν αποφάσεις για την υγεία των γυναικών.

Η σεξουαλική βία δικαιολογείται ή εξηγείται από το τι έκανε ή φορούσε το θύμα.
Απολαμβάνοντας σεξουαλικά τραγούδια από άνδρες που περιγράφουν λεπτομερώς τι θέλουν να κάνουν στο γυναικείο σώμα, αλλά αποφεύγοντας το ίδιο στιχουργικό περιεχόμενο που δημιουργείται από γυναίκες (Πόσα άτομα ταρακουνήθηκαν όταν η Cardi B και η Megan Thee Stallion έριξαν το “WAP;”).

Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα έχουν να κάνουν με το τι θέλουν και χρειάζονται οι άντρες, οι γυναίκες συχνά περιθωριοποιούνται και μαθαίνουν να αποδέχονται ό,τι έχει περισσεύει, κάτι που είναι απογοητευτικό.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειωθεί ότι ο φεμινισμός είναι ένα κίνημα υπεράσπισης που επικεντρώνεται στην ισότητα μεταξύ των φύλων. Επομένως, δεν ισχύει ότι οι φεμινίστριες και γενικότερα οι γυναίκες δεν θέλουν οι άνδρες να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Απλώς δεν θέλουν οι ανάγκες των γυναικών να θεωρούνται δευτερεύουσες σε σχέση με τις ανάγκες των ανδρών.

Με αυτά τα λόγια, υπάρχει ένα σταθερό θέμα που αναπτύσσεται στην ανδρική σεξουαλική ευεξία -ένα θέμα που νομίζω ότι οι γυναίκες δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί. Ουσιαστικά δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ…

σεξ και έρωτας

Σεξ: Και οι άντρες θέλουν επίσης να νιώθουν επιθυμητοί

Επί χρόνια έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι οι άνδρες λειτουργούν ψυχρά και δεν χρειάζονται τρυφερότητα. Απλώς θέλουν να κάνουν σεξ. Ωστόσο, δεν ισχύει αυτό για τους ετεροφυλόφιλους άνδρες το 2024.

Αντιθέτως θέλουν να ξέρουν ότι τους έχουμε επιθυμία για εκείνους. Αποδεικνύεται ότι χρειάζονται το νοητικό προκαταρκτικό παιχνίδι όσο και οι γυναίκες.

Ο Άντονι, 32 ετών, δηλώνει: «Η αρραβωνιαστικιά μου δεν παίρνει ποτέ πρωτοβουλία. Δεν νομίζω ότι συνειδητοποιεί πως με αυτήν τη συμπεριφορά δεν μου δείχνει την επιθυμία της. Ξέρει ήδη ότι τη θέλω γιατί είμαι πάντα εκείνος που εκφράζει την επιθυμία του».

Ο Μπάρον, 28 ετών, λέει: «Πες μου ότι με θέλεις».

Οι γυναίκες μεγαλώνουν με τη φιλοσοφία να είναι το θήραμα και όχι ο κυνηγός. Το πιο σημαντικό, πολλοί από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι οι άνδρες δεν εκτιμούν τις γυναίκες που εκφράζουν τη σεξουαλική τους επιθυμία ή τις προτιμήσεις τους.

Οι άντρες προτιμούν τις σεμνές, λεπτές γυναίκες που απολαμβάνουν να τις κυνηγούν και να τις πιάνουν σύμφωνα με την ίδια πεποίθηση. Ωστόσο ενώ οι άντρες μπορεί να εκτιμήσουν αυτή την προοπτική στην αρχή μιας σχέσης, όταν μια σχέση διευθετηθεί (π.χ. μακροχρόνια σχέση, σύντροφοι που συμβιώνουν και παντρεμένοι), οι άνδρες θέλουν να γίνουν αντικείμενο στοργής από τη σύντροφό τους.

Κυρίες, δοκιμάστε να ρωτήσετε τον άνθρωπό σας εάν είναι σημαντικό γι’ αυτόν να είναι και να νιώθει επιθυμητός από εσάς. Αν απαντήσει καταφατικά, ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή σε όλα τα επίπεδα:

Πείτε του τι νιώθετε όταν τον βλέπετε να ντύνεται και πόσο σας ελκύει η εικόνα του.

Στείλτε μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μοιραστείτε μαζί του τις κρυφές σκέψεις σας για την τελευταία σας οικεία συνάντηση.

Αφήστε ένα φωνητικό μήνυμα με λεπτομέρειες για τις φαντασιώσεις σας, ώστε να τις υλοποιήσει στην επόμενη ερωτική σας συνάντηση.

Πείτε του πόσο ελκυστικός είναι.
Περιγράψτε τα συναισθήματα και τις φαντασιώσεις σας όταν τον σκέφτεστε.

Πείτε απλώς: «Σε θέλω».

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές και «λέξεις» για να καταλάβετε τι πραγματικά τον διεγείρει.
Επίσης, να θυμάστε ότι όσο μεγαλώνουμε, οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις αλλάζουν. Επομένως, μην κολλάτε σε ένα μοτίβο, να λέτε το ίδιο πράγμα και να περιμένετε το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλάξτε τις επιλογές σας για να δείτε αν υπάρχει διαφορά στην αντίδρασή του.

Με πληροφορίες από psychologytoday