Η αρχαία πόλη της Ινδίας, Dwarka, λέγεται ότι βυθίστηκε κάτω από την Αραβική Θάλασσα. Τώρα, υποβρύχια, οι αρχαιολόγοι αναζητούν τις βάσεις των τειχών της πόλης, για να αποδείξουν την ύπαρξη της. Ένα από τα εφτά ιερά κέντρα της Ινδίας, η πόλη Dwarka, δεν έχει μόνο θρησκευτική σημασία αλλά και αρχαιολογική.

Η γέννηση της αρχαίας αυτής πόλης, αναφέρεται στο Mahabharata, ως το αρχαίο βασίλειο του Krishna. Σύμφωνα με την αναφορά, η αρχαία πόλη βυθίστηκε κάτω από την επιφάνεια της Αραβικής Θάλασσας, μετά τον θάνατο του Krishna.

Ο μύθος έλεγε πως ο Άρχοντας Krishna, είχε μια θαυμαστή πόλη με 70.000 παλάτια, κατασκευασμένα από χρυσό, ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα.

Buffa di Perrero: Το μυστήριο του πιο μοναχικού σπιτιού του κόσμου στην πλαγιά των Δολομιτών

Στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα, οι αρχαιολόγοι έκαναν προσπάθεια να βρουν απτές αποδείξεις της βυθισμένης πόλης, στις ακτές της σύγχρονης πόλης Dwarka για να δείξουν στον κόσμο πως δεν υπάρχει αμφιβολία για την ύπαρξη της.

Ινδία

Ως αποτέλεσμα, πολλά αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί υποβρυχίως, όπως πέτρινες κολόνες και κομμάτια από κτίσματα

Τα ερείπια βρίσκονται 131 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στην πόλη Dwarka, μια από τις επτά πιο παλιές πόλεις της Ινδίας. Ακουστικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ερείπια, έχουν έναν θαυμαστό γεωμετρικό σχηματισμό.

Ένα από τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί χρονολογείται στο 7.500 π.Χ. , στοιχείο που ενισχύει τη θεωρία ότι πρόκειται για την αρχαία πόλη του Λόρδου Krishna.

Η ακριβής ηλικία αυτών των ευρημάτων ωστόσο δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα. Αν βρουν την ακριβή τοποθεσία της μυθικής πόλης, θα είναι μια αξιοσημείωτη ιστορική ανακάλυψη για την Ινδία.

Πηγή: BBC