Σε αυτή την πορεία της ανθρωπότητας να φτάσει σε ένα βιώσιμο μέλλον, χωρίς να αποχωριστεί κάποιες από τις κατακτήσεις του παρελθόντος, γεννιούνται κάποιες φορές θαύματα. Το Shape είναι ένα θαύμα του σχεδίου και της μηχανοκίνησης. Πρόκειται για ένα superyacht, ένα ιδιωτικό σκάφος που θα μπορούσε άνετα να είναι σε κάποια sci-fi ταινία, όπως το Dune καλή ώρα.

Το Lazzarini Design Studio από τη Ρώμη, οραματίστηκε ένα σκάφος που μοιάζει με καρχαρία και βάζει μπροστά για την πιο μεγάλη πρόκληση.

Το Shape είναι ένα σκάφος με μήκος 69 μέτρα, μοιάζει με κάτι σαν κιβωτό, καθώς έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση. Είναι σαν ένα σκάφος-δαχτυλίδι, για να είμαστε πιο ακριβείς. Διαθέτει δύο επίπεδα, με την κάτω προβλήτα να είναι προσβάσιμη από μια πόρτα και να έχει μια σκάλα που οδηγεί σε υποθαλάσσιο επίπεδο. Είναι ένας ιδανικός χώρος για ηλιοθεραπεία, χωρίς φόβο για κάψιμο, αφού ο ήλιος εισέρχεται μόνο απ΄τα πλάγια.

https://www.intronews.gr/7059-2-hermeus-aeroskafos-nea-yorki-londino-90-lepta

Στο πάνω μέρος θα βρει κανείς μια infinity πισίνα, δηλαδή μια πισίνα που ο πάτος της είναι διαφανές γυαλί, ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει το κάτω μέρος ως θέα. Στο μπροστινό μέρος του, το Shape έχει τα δωμάτια για τους επιβάτες, δηλαδή 6 σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν αθροιστικά ως και 12 άτομα.

«Εξαιτίας της επιλογής να βάλουμε αυτό το κενό στην κατασκευή, το Shape διαθέτει έναν χώρο που είναι ο ορισμός της πολυτέλειας» αναφέρει το Lazzarini.

Στο κάτω διάζωμα υπάρχει επίσης beach club με πλατφόρμα για diving, χώρος για προσγείωση και απογείωση ελικοπτέρου, αποθήκη και γενικώς όλες τις υπηρεσίες και χώρους που βρίσκει κανείς σε σκάφη αυτού του μεγέθους και της κατασκευής.

Το πολύ σημαντικό για το Shape των 69 εκατομμυρίων ευρώ, είναι πως θα κινείται χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου καθαρή ενέργεια. Το σύστημα των κινητήρων θα λειτουργεί με υδρογόνο, ενώ οποιαδήποτε εργασία πάνω στο σκάφος απαιτεί ηλεκτρισμό, θα γίνεται με ηλιακή ενέργεια την οποία θα αποθηκεύει το ηλιακό πάνελ του. Η μέγιστη ταχύτητα του θα είναι στους 24 κόμβους, ενώ θα πάει μέχρι 12 κόμβους αν είναι σε φουλ λειτουργία ηλεκτρισμού, αναφέρει το CNN.