Το Misery Beach, υπήρξε για χρόνια πολιορκημένο από πειρατές, στοιχειωμένο από καταδίκους και πλημυρισμένο από το αίμα της φαλαινοθηρίας. Ένα μέρος όπου για χρόνια έμοιαζε σκληρό και αφιλόξενο και το όνομα του ήταν απόλυτα ταιριαστό με την επικρατούσα ατμόσφαιρα. Ωστόσο, αυτά αποτελούν πλέον, μόνο ιστορία αφού φέτος ψηφίσθηκε ως η καλύτερη παραλία της Αυστραλίας.

Τα γαλαζοπράσινα νερά, καταλήγουν σε μια αμμώδη παραλία, που πλαισιώνεται από ογκώδη βράχια. Αυτός ο συνδυασμός φάνηκε αρκετός για να λάβει την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις καλύτερες παραλίες ξεπερνώντας διάσημες ακτές όπως το Blue Pearl Bay. Το μέγεθος της διάκρισης αυξάνεται αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Αυστραλία υπάρχουν συνολικά 12.000 παραλίες

Misery Beach

Το Misery Beach βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, κοντά στο παραθαλάσσιο κέντρο του Albany μία πόλη με μόλις 38.000 κατοίκους, τόσο απομονωμένη, που δεν είχε ούτε ένα κρούσμα Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι κράτησε τα σύνορα κλειστά απαγορεύοντας την είσοδο τουριστών, πολιτική που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Παρά την πανδημία και την έλλειψη εξωτερικού τουρισμού, οι εγχώριοι επισκέπτες αυξήθηκαν, ενώ το βραβείο ίσως αποτελέσει μία καλή αφορμή ώστε να ενισχυθεί η απήχηση και η δημοφιλία του μέρους.

Ο δήμαρχος του Albany, Dennis Wellington, δήλωσε στο CNN travel  «Το Misery Beach είναι ένα υπέροχο απομονωμένο μέρος, κρυμμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και νομίζω ότι αυτό θα αρέσει σε πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό που έχουν κολλήσει σε lockdown και θέλουν  χώρο και φύση».

Νερά βαμμένα με αίμα

Το Albany αποτελεί μία από τις πολλές αυστραλιανές αποικίες που ίδρυσαν οι Βρετανοί στα τέλη του 1700. Για την ανοικοδόμηση τους, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως Βρετανοί και Ιρλανδοί εγκληματίες που μεταφέρθηκαν στην Αυστραλία και εξαναγκάστηκαν σε εργασία σε μέρη όπως το Albany. Μερικοί από αυτούς, κατάφεραν να δραπετεύσουν και να καταφύγουν στο έγκλημα και την πειρατεία.

Misery Beach

Σήμερα, οι επισκέπτες, μπορούν να παρακολουθήσουν αρχειακό υλικό, να εξερευνήσουν το Cheynes IV ,το μόνο διατηρημένο πλοίο φαλαινοθηρίας στον κόσμο, να δουν έναν τεράστιο σκελετό μπλε φάλαινας και να θαυμάσουν μια μεγάλη συλλογή θαλάσσιων ζώων.