Τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί με το Secret Life of Walter Mitty. Ο Ben Stiller, είναι εμφανές τα τελευταία 4-5 χρόνια, δεν ψήνεται και πολύ από ρόλους που του προτείνουν. Όχι γιατί δεν είναι καλοί ρόλοι, αλλά γιατί δεν θεωρεί ο ίδιος πως έχει κάτι να προσδώσει σε αυτούς. Τον ενδιαφέρει πια η θέση πίσω από τις κάμερες, η σκηνοθεσία και με τη μίνι σειρά Escape at Dannemora, έδειξε πως έχει προοπτικές για να γίνει ένας πάρα πολύ καλός auteur και να διεκδικήσει ως και βραβεία.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε, το Escape at Dannemora ήταν το πάσο του, το βραβείο του, η αναγνώριση του για να του αναθέσει η Apple το πρότζεκτ της σειράς Severance στο Apple TV, με το αποτέλεσμα να κατατάσσει τη σειρά στις 2-3 καλύτερες του 2022 ως τώρα.

Το Escape at Dannemora είναι μάλιστα μια πραγματική ιστορία που συνέβη το 2015 σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης και μέσα σε 2 χρόνια ο Stiller το έκανε σενάριο και το πρότεινε στο Showtime για να γυριστεί και να αποσπάσει βραβεία, με την πρωταγωνίστρια Patricia Arquette να παίρνει και SAG αλλά και Χρυσή Σφαίρα.

Η ιστορία τοποθετείται σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα όπου μια υπάλληλος (Arquette), παντρεμένη, εμπλέκεται ερωτικά με δύο κρατούμενους (Paul Dano και Benicio del Toro), οι οποίοι φαίνεται να της πουλάνε έρωτα για να τους βοηθήσει να αποδράσουν. Όπερ και εγένετο. Οι δυο τους βγαίνουν από τη φυλακή και στην πορεία της αναζήτησης και της ανάκρισης πολλών πλευρών, το FBI μαθαίνει πως η Joyce Mitchell είχε ερωτικές επαφές με τους δύο, οπότε μπαίνει στο στόχαστρο για να βοηθήσει στο ανθρωποκυνηγητό.

Καθώς όμως έχει και έναν γάμο να διαφυλάξει, περισσότερο παραπλανά τις ερευνητικές αρχές, παρά βοηθάει για να γλυτώσει μια βαριά ποινή φυλάκισης.

Μέσα σε 8 επεισόδια, το Escape at Dannemora βρίσκει τρόπο να δώσει νόημα σε μια αφήγηση που θα μπορούσε να τελειώσει στα 5 ή 6 επεισόδια, να μην κουράσει, να δώσει ώθηση στους χαρακτήρες να ξεδιπλώσουν τα πιο κρυφά τους χαρακτηριστικά και φυσικά να επιτρέψει στους ηθοποιούς να ερμηνεύσουν με μαεστρία. Ούτως ή άλλως, τόσο η Arquette όσο και ο Dano με τον del Toro, δεν έχουν αφήσει ποτέ στην καριέρα τους ως τώρα άσχημη γεύση στο κοινό.

Τη σειρά θα την βρεις στην Cosmote TV και το ΣΚ είναι ιδανικός χρόνος για να την τελειώσεις, περιμένοντας και την πρεμιέρα του House of The Dragon που είναι αυτή την Κυριακή στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δε χάνεται με τίποτα: Ξεκίνα σήμερα την κωμική σειρά εποχής που εξέπληξε το κοινό στις ΗΠΑ

Cobra Kai: Στην 5η σεζόν θα γίνει η επικότερη μάχη της σειράς (trailer)

Αύγουστος με Netflix: Όλες οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα