Η Elle Fanning και ο Nicholas Hoult ήταν πάντοτε, σε όλη τους την καριέρα, ιδανικοί για να συμπληρώνουν ένα καστ κινηματογραφικό. Κι αν κάποιος μας έλεγε πριν 3 χρόνια ότι θα είναι πρωταγωνιστές σε σειρά που θα είναι κιόλας από τις πιο αναγνωρισμένες και επιτυχημένες, θα του λέγαμε να πάει να κοιταχτεί καλύτερα. Το The Great όμως είναι όνομα και πράμα great και κλείνει τα στόματα ημών που δεν πιστέψαμε πως τούτοι οι δύο θα προσφέρουν κάτι το συναρπαστικό μαζί.

Ο Βρετανός Hoult και η Αμερικανίδα Fanning τοποθετούνται στην αυτοκρατορική Ρωσία, στην εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, την οποία υποδύεται η Fanning, και αυτός ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών κουλτούρας που φέρνουν οι τρεις εθνικότητες, αποτελεί ουσιαστικά τη μαγιά της κωμωδίας για τη σειρά αυτή του Hulu που μπορείς να βρεις στην Cosmote TV και να την ξεκινήσεις σήμερα κιόλας, ώστε μέχρι τον 15αύγουστο να έχεις βγάλει τις δύο σεζόν.

Το σενάριο του Tony McNamara, σεναριογράφου της Ευνοούμενης του Λάνθιμου, θέλει την Fanning να είναι μια νεαρή αυτοκράτειρα της Ρωσίας που τα βασιλικά στερεότυπα τη θέλουν να πρέπει να παντρευτεί με έναν άντρα για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να γίνει σεβαστή στα ανώτατα κλιμάκια και για να ακούγεται η φωνή της στη χάραξη της ιμπεριλιαστικής πολιτικής.

Έτσι, η Μεγάλη Αικατερίνη, από ένα τίποτα, γίνεται σπουδαία, εκμεταλλευόμενη τον γάμο της με τον αυτοκράτορα Πέτρο, καταφέροντας να δείξει πως μπορεί να διοικήσει μια αυτοκρατορία χωρίς να έχει ανάγκη έναν άντρα να της δείχνει τα κατατόπια και να παίρνει τις αποφάσεις.

Ο McNamara καταργεί την ιστορική καταγραφή, διατηρεί μόνο το γενικό πλαίσιο, αφήνει στην άκρη διάφορες λεπτομέρειες και φτιάχνει την εποχή εκείνη με τρόπο που να αναδεικνύει στα σημερινά μάτια το πόσο αστεία τελικά ήταν, υπό το πρίσμα της απόστασης των δύο αιώνων.

Το The Great είναι μια κωμωδία καταστάσεων, όχι με την έννοια του sitcom όπως είναι το The Office. Δεν είναι μια χιουμοριστική σειρά με τον προφανή τρόπο. Όλα παίρνούν την κωμική, τη δραματική ή την κωμικοτραγική τους μορφή με τρόπο ενταγμένο στον χρόνο και στις περιστάσεις και εναλλάσσονται αυτά τα τρία, ώστε το κωμικό να γίνει πιο έντονο ακολουθώντας το δραματικό. Αυτή η τραμπάλα δίνει τη χροιά στο The Great και βασίζεται απόλυτα στην ταχύτητα έκφρασης και στον κοφτό τρόπο που ερμηνεύουν οι δύο πρωταγωνιστές.

Η σειρά έχει ήδη ολοκληρώσει την 2η σεζόν της και λογικά θα πάει και για τρίτη, οπότε έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να τη δεις, μόν@ ή με παρέα και να μας πεις αν είχαμε δίκιο που στην προτείναμε με τόσο ενθουσιασμό.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Rick and Morty: Μήπως δεν πρέπει να βγει καθόλου η 6η σεζόν;

Αύγουστος με Netflix: Όλες οι σειρές που έρχονται στην πλατφόρμα

Sex Education: Όλες οι αλλαγές στο καστ και στην πλοκή της 4ης σεζόν – Αποχωρεί και η Emma Mackey;