Η πιο σπέσιαλ εποχή του χρόνου, δεν θα μπορούσε να μην έχει σπέσιαλ επεισόδια τηλεοπτικών σειρών. Εκεί όπου μπορούν να τροφοδοτηθούν ανατροπές, να κορυφωθεί η πλοκή, να αλλάξει η ζωή των πρωταγωνιστών για πάντα.

Κι επειδή έγινε ανάρπαστο το πρώτο μέρος των καλύτερων χριστουγεννιάτικων επεισοδίων, έρχεται ένα δεύτερο, για μεγαλύτερο δείγμα και απόλαυση. Απολαύστε μη υπεύθυνα… It’s Christmas time, after all!

Christmas TV: The Office, A Benihana Christmas, Σεζόν 3, Επεισόδιο 10 & 11

Η περίοδος των Χριστουγέννων οδηγεί στην κατάθλιψη τον Michael, όταν η Carol (Nancy Walls) τον χωρίζει. Οι Michael, Andy, Dwight και Jim πηγαίνουν σε ένα τοπικό εστιατόριο Benihana, όπου ο Michael και ο Andy φλερτάρουν με δύο από τις σερβιτόρες του εστιατορίου.

Επιστρέφοντας στο γραφείο, μετά από μια σύγκρουση με την αυταρχική Angela, η Karen και η Pam αποφασίζουν να στήσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Christmas

Όταν η πλειοψηφία του γραφείου αποφασίζει να πάει στο πάρτι της Karen και της Pam, η Angela αναστατώνεται και βλέποντας αυτό, η Karen και η Pam αποφασίζουν να συνδυάσουν τα πάρτι.

Αν και οι σερβιτόρες εγκαταλείπουν τον Michael και τον Andy, το «αφεντικό» βρίσκει κάποιον να πάει μαζί του στην Τζαμάικα.

Christmas TV: Friends, The One with the Routine, Σεζόν 6, Επεισόδιο 10

Η Janine προσκαλεί τον Joey, τη Monica και τον Ross σε ένα γύρισμα εορταστικού τηλεοπτικού προγράμματος. Η Phoebe και η Rachel έχουν αγωνία για τα χριστουγεννιάτικα δώρα που τις έχει αγοράσει η Monica και ψάχνουν να βρουν πού τα έχει κρύψει, με τη βοήθεια του Chandler.

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα επεισόδια της σειράς καθώς τα high light του επεισοδίου αφορούν το φλερτ του Joey με την guest star του επεισοδίου, απόλυτο super model των 90s, Elle Macpherson.
Είναι όμως το χορευτικό των δύο αδελφών, της Monica και του Ross, με την κωδική ονομασία «Η Ρουτίνα».

Τα αδέρφια προσπαθούν να πάρουν πολλά πλάνα για να τους θαυμάσουν οι γονείς τους και όταν βλέπουν πως ο σκηνοθέτης τους αγνοεί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί: Κάνουν μια χορευτική φιγούρα, τη «Ρουτίνα», που την είχαν χορογραφήσει όταν ήταν ακόμη μαθητές.

H Monica και o Ross είναι απίθανοι στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ακόμη περισσότερο ο Joey. Christmas at its best!

https://youtu.be/ISCrrkSg8Zw?si=yrBmZFwgLcddwlWw

Christmas TV: Modern Family, Stuck in a Moment, Σεζόν 10, Επεισόδιο

Τα συγκεκριμένα Χριστούγεννα θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή των αγαπημένων πρωταγωνιστών του Modern Family. Αλλαγές που ακόμη δεν τις γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι.

Η Haley και ο Dylan προσπαθούν να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να ανακοινώσουν τα νέα για την εγκυμοσύνη της, αλλά τελικά το σχέδιο αυτό θα πάει τόσο στραβά που τελικά θα «δώσει» και τον τίτλο του επεισόδιου. 

Christmas

Ο Jay και ο Many μπαίνουν επίσης στη δική τους περιπέτεια πολεμώντας μια αράχνη για να φτάσουν σε «σημαντική» φαρμακευτική αγωγή. Εν τω μεταξύ, ο Phil δανείζεται κρυφά το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δέντρο για να το βάλει σε ένα σπίτι το οποίο προσπαθεί να πουλήσει, αλλά η Claire τον ακολουθεί, κάτι που πυροδοτεί μια κλασική διαμάχη για τις διακοπές.

Ένα από τα πιο όμορφα επεισόδια, με τη γνωστή ειρωνική διάθεση – σήμα κατατεθέν των σεναριογράφων.

Christmas TV: Big Bang Theory, The Maternal Congruence, Σεζόν 3, Επεισόδιο 11

H μητέρα του Leonard, Beverley, καταφτάνει για τις γιορτές των Χριστουγέννων, προς φρίκη του Leonard και χαρά του Sheldon. Η Penny αναστατώνεται όταν μαθαίνει ότι ο Leonard δεν της έχει μιλήσει ούτε για την επίσκεψη της μητέρας του, αλλά ούτε στη μητέρα του για εκείνη.

Christmas

Παράλληλα, ο Leonard συνειδητοποιεί ότι ο Sheldon φαίνεται να ξέρει περισσότερα πολλά περισσότερα πράγματα για τη ζωή των γονιών του από εκείνον.

Όταν η Penny βγαίνει για ποτά με την Beverley, όλα γίνονται πολύ πιο σύνθετα για τον Leonard.

Christmas TV: Two and a Half Men, Warning, It’s Dirty, Σεζόν 7, Επεισόδιο 11

Υπάρχει η προειδοποίηση ήδη από τον τίτλο. Το Warning, It’s Dirty, ωστόσο, περιέχει πολλή γιορτινή αγάπη.

Η Evelyn βγαίνει με έναν ηλικιωμένο άντρα σε αναπηρικό καροτσάκι και ο Charlie προσπαθεί να κάνει τον Τζέικ να φλερτάρει με ένα όμορφο κορίτσι αφού η κοπέλα του λείπει.

Christmas

Υπάρχουν πολλά κλασικές Charlie-Harper ατάκες στο συγκεκριμένο επεισόδιο, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να διαθέτει μια ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη γλυκύτητα. Επιπλέον, φανερώνει πόσο τον χαρακτήρα της σειράς όταν πρωταγωνιστούσε ο Charlie Sheen.

Christmas TV: Simpsons, Holidays Of Future Passed, Σεζόν 23, Επεισόδιο 9

Το Holidays of Future Passed δεν ήταν το πρώτο όπου οι Simpsons έδωσαν στους τηλεθεατές μια ματιά στο μέλλον, ούτε είναι πιθανό να είναι το τελευταίο. Ήταν, ωστόσο, ένα από τα καλύτερα, αφού έχει πολλές ενδιαφέρουσες και καλά μελετημένες στιγμές. Για πολλούς θαυμαστές, αποτελεί επίσης ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια των Simpsons.

Το επεισόδιο ξεκινά με τον Bart και τη Lisa να είναι δυσαρεστημένοι αφού θα πρέπει να ποζάρουν για την ετήσια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία της οικογένειας, προτού μεταφέρουν τους τηλεθεατές 30 χρόνια στο μέλλον.

Τότε, στο μέλλον, παίρνουν μια γεύση για το πώς εξελίσσεται η οικογένεια τόσο μέσω αναδρομών και συμβάντων σε πραγματικό χρόνο.

Η Lisa φαίνεται ότι είναι bisexual και παντρεμένη με τη Millhouse, ο Bart είναι χωρισμένος πατέρας δύο παιδιών και η Maggie είναι διάσημη μουσικός και περιμένει το πρώτο της παιδί.