Με την έκτη και τελευταία σεζόν του να κάνει πρεμιέρα στις 16 Νοεμβρίου (το Πρώτο Μέρος της 6ης σεζόν θα έχει τέσσερα επεισόδια, ενώ το δεύτερος θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου 2023), το «The Crown» πλησιάζει τη χρονολογία – ορόσημο του 1997, με το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι.

The Crown: Στην τελική ευθεία για τον θάνατο της Diana.

Στις προηγούμενες σεζόν, η μυθιστορηματική βιογραφία της Ελισάβετ κάλυψε έξι δεκαετίες, δεκάδες σκάνδαλα, όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα της μακροβιότερης Βασίλισσας της Αγγλίας. Όπως στις προηγούμενες σεζόν, έτσι και σε αυτήν, είναι εκείνη που θα κληθεί και πάλι να βάλει στη μία άκρη της ζυγαριάς το συναίσθημα και στην άλλη την προσκόλληση στο πρωτόκολλο. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό… Ωστόσο, για άλλη μια φορά, εκνευριστικά επαναλαμβανόμενη θα βιώσουμε τη συναισθηματική αναπηρία που διακρίνει τη βασιλική οικογένεια και καταστρέφει όχι μόνο τα μέλη της, αλλά και όσους κινούνται στον περίγυρο.

Είναι χαρακτηριστικό το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε από το Netflix, για την ανακοίνωση της πρεμιέρας της τελευταίας σεζόν. Σε αυτό παρακολουθούμε αυτή τη σύγκρουση ανάμεσα στο καθήκον και το συναίσθημα, καθώς η Ελισάβετ ηλικιώνεται, η κλιμάκωση καταφτάνει:

«Το στέμμα είναι σύμβολο μονιμότητας. Είναι κάτι που είσαι, όχι κάτι που κάνεις. Κάποιο κομμάτι του εαυτού μας χάνεται για πάντα. Όλοι κάνουμε θυσίες. Δεν είναι επιλογή. Είναι καθήκον. Τι γίνεται όμως με τη ζωή που άφησα στην άκρη;».

The Crown 6: Ο Φάκελος Diana

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ για το Πρώτο Μέρος της τελευταίας σεζόν του The Crown, το οποίο επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της πριγκίπισσας Diana. Στο σύντομο teaser, ακούμε την Diana (την οποία υποδύεται η Elizabeth Debicki) να αναλογίζεται τη ζωή και τη θέση της στη βασιλική οικογένεια. «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς κατέληξα εδώ», λέει, θλιμμένα, «τρέχοντας και έχασα τον εαυτό μου στη διαδικασία. Ξέρεις, νομίζω ότι αυτή ήταν η ιστορία ολόκληρης της ζωής μου».

Αυτή η ιστορία λοιπόν, η ζωή της, έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην ιστορία της ίδιας της χώρας -και όχι μόνο. Ο αντίκτυπος που δημιούργησε ο θάνατος της θλιμμένης πριγκίπισσας παραμένει ισχυρός ακόμη και στις ημέρες μας. Είναι κάτι που ένιωσε έντονα ο Peter Morgan, ο δημιουργός του The Crown, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε επικρίσεις για τον τρόπο που απεικόνισε τον θάνατό της, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τη Daily Mail που θεωρήθηκαν αμφιλεγόμενες.

Στις φωτογραφίες, ο πρίγκιπας Κάρολος (Dominic West) συνομιλεί με μια «φανταστική Diana» (Elizabeth Debicki), ενώ η σορός της μεταφέρεται από το Παρίσι στο Λονδίνο μετά το θανατηφόρο τροχαίο της. Οι φωτογραφίες προκάλεσαν την οργή του κοινού, αλλά ο Morgan λέει ότι η σκηνή έχει σκοπό να ενισχύσει το status της αείμνηστης πριγκίπισσας στην ιστορία.

«Ποτέ δεν φαντάστηκα πως πρόκειται για το «φάντασμα» της Diana, με την παραδοσιακή έννοια», είπε ο Morgan σε αποκλειστική συνέντευξη στο Variety. «Ήταν εκείνη που συνέχιζε να ζει στο μυαλό αυτών που άφησε πίσω της. Η Diana ήταν μοναδική και υποθέτω ότι αυτό με ενέπνευσε να βρω έναν μοναδικό τρόπο να την εκπροσωπήσω. Της άξιζε ειδική μεταχείριση αφηγηματικά».

The Crown 6: William και Kate

Ed McVey και Meg Bellamy υποδύονται τις κολεγιακές εκδοχές του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, αντίστοιχα, που κάνουν το ντεμπούτο τους στο The Crown. Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς που δημοσιεύθηκαν από το Vanity Fair μοιάζουν να είναι από την πρώτη συνάντηση του πριγκιπικού ζεύγους.

Οι McVey και Bellamy εθεάθησαν στα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στο St Andrews της Σκωτίας, εκεί όπου ο William και η Kate πρωτοσυναντήθηκαν το 2001, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο του St Andrews. Στις φωτογραφίες, ο William κοιτάζει ερευνητικά την Kate καθώς περνάει από μπροστά του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη στιγμή που ο ένας δείχνει ενδιαφέρον για τον άλλον.

crown

«Όταν πρωτογνώρισα την Kate, ήξερα ότι υπήρχε κάτι πολύ ιδιαίτερο σε εκείνη. Γνώριζα πως πιθανώς υπήρχε κάτι που θα ήθελα να εξερευνήσω, αλλά καταλήξαμε να είμαστε φίλοι για λίγο», είχε δηλώσει ο William κατά τη διάρκεια συνέντευξης μετά τον αρραβώνα του ζευγαριού το 2010 στο ITV News. «Αυτό ήταν μια καλή βάση. Πιστεύω ειλικρινά τώρα ότι το να είμαστε και φίλοι είναι τεράστιο πλεονέκτημα».

The Crown 6: Απώλειες και Ορόσημα

Πέρα από την ιστορία της Diana και του πριγκιπικού ζεύγους William και Kate, στην τελευταία σεζόν του The Crown θα υπάρχουν ιστορίες από σημαντικά γεγονότα που θα ξεδιπλωθούν στις οθόνες μας: Ένα από αυτά είναι ο χαμός της αδελφής της Elizabeth, πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αλλά και τον θάνατο της Βασιλομήτορας, το 2002. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρχει και η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, στη Νέα Υόρκη, το 2001, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.