Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε νιώσει super αηδία με την εκπομπή Super Κατερίνα της Καινούργιου, αλλά νομίζουμε πως αυτή τη φορά ξεπεράστηκαν όλα τα όρια.

Εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον, σε αυτή την εκπομπή είναι σταθερός συνεργάτης ένας δημοσιογράφος που εκπροσωπεί το ekklisiaonline.gr και έχει ξεκάθαρα αρνητικές απόψεις για τους γκέι, εκφράζει με λίγα λόγια βαθιά ρατσιστικό λόγο στο όνομα της θρησκείας που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί. Κι αυτή την παρουσία είναι υποχρεωμένος να την υφίσταται όλο αυτό το διάστημα ο Γιάννης Πουλόπουλος, πανελίστας της Καινούργιου με δεδηλωμένο τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Δεν του έφτανε λοιπόν αυτό του ανθρώπου, είναι υποχρεωμένος, τώρα που συζητιέται διαρκώς το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των γκέι, να ακούει τι ρατσιστικό και μισάνθρωπο έχει να δηλώσει ο καθένας, αν στηρίζει, αν δε στηρίζει, οτιδήποτε.

Κι άντε, αυτό είναι η δουλειά του, να δέχεται την αντίθετη άποψη, να καταγράφει κάθε σημείο στο φάσμα και να το μεταφέρει δίχως χρωματισμούς. Ή και με χρωματισμούς.

Αλλά το να ακούει να τον αποκαλούν διαστροφικό και συκιά, πως έχει βιαστεί, πως είναι δυστυχής επειδή είναι γκέι, πως είναι μέσα στο μίσος, θα έπρεπε, με βάση τη λογική πάντοτε, λογική που απέχει χιλιόμετρα από κάθε εκπομπή της Καινούργιου, να ενοχληθεί. Θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει ή να ζητήσει από ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται έναν καθημερινό αγώνα, να τον σεβαστούν και να μην τον κάνουν λιώμα για τα νούμερα.

Ήξεραν πολύ καλά στην εκπομπή της Καινούργιου τι θα πει ο παπάς

Ήταν λοιπόν καλεσμένος στην εκπομπή ένας παπάς Στυλιανός Καρπαθίου και όταν επέστρεψαν από τις διαφημίσεις, είδαμε την Κατερίνα Καινούργιου και τους υπόλοιπους να συνομιλούν στο πάνελ σε ευχάριστο κλίμα. Επειδή όμως τώρα ήταν και πάλι στον αέρα, άρχισε το σκληρό ροκ.

Ο εν λόγω παπάς που, υποτίθεται, εκπροσωπεί τον λόγο του Χριστού και της αγάπης, είπε τα ακόλουθα:

«Όλοι αποζητούμε το φυσιολογικό. Να δούμε αυτή η φύση μάς λέει ότι είναι θεμιτή κατάσταση η ομοφυλοφιλία; Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ή έρωτας ανάμεσά τους. Δηλώνουν ευτυχισμένοι αλλά είναι μέσα στη θλίψη, δηλώνουν αγάπη αλλά είναι μέσα στο μίσος».

Όταν κάτι του είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο παπάς απάντησε πως «Δεν είναι κοινωνικό θέμα. Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι άνθρωποι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως οι άνθρωποι εκείνοι που υφίστανται τον βιασμό».

Η συζήτηση μετά ξέφυγε, ο παπάς είπε σε έντονο ύφος πως δεν θα δεχτεί να κάνουν οι γκέι προπαγάνδα στα παιδιά του και πως τον κάλεσαν από την Καινούργιου για να μιλήσει.

Η στιχομυθία κατέληξε ως εξής: «Αν θέλετε να περάσετε τις ιδέες σας, είναι διαστροφικές» είπε στον Γιάννη Πουλόπουλο. «Με λέτε διαστροφικό;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Ναι σας λέω διαστροφικό» απάντησε ο ιερέας.

Και είχε δίκιο. Όχι ως προς το διαστροφικό, αλλά ως προς το ότι τον κάλεσαν από την εκπομπή, δεν πήγε μόνος του. Τον κάλεσαν γνωρίζοντας απόλυτα τι θα πει. Είναι σύνηθες να γίνεται μια προσυνέντευξη στον καλεσμένο, στα καμαρίνια ενόσω τον ετοιμάζουν, για να γνωρίζουν πάνω κάτω τι θα πει.

Ο συγκεκριμένος παπάς είπε αυτά για τα οποία τον κάλεσαν. Το ερώτημα είναι γιατί θέλησαν να υποβάλουν σε κάτι τέτοιο τον συνάδελφο τους; Γιατί ο ίδιος αποδέχεται να είναι μέρος μιας εκπομπής που δίνει βήμα στον λόγο μίσους κατά των γκέι, κατά της κοινότητας του;

Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση, ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε να μην δίνουμε ούτε τηλεθέαση σε αυτά, για να σταματήσουν να υπάρχουν. Μόνο η αδιαφορία αποδυναμώνει τον ρατσισμό. Η ενόχληση τον ενισχύει.