Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού βρέθηκε η Λένα Δροσάκη, η οποία μίλησε για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και το πώς νιώθει ένα χρόνο μετά από όλα όσα έχουν συμβεί.

Όπως είπε η ίδια «είμαι καλύτερα γιατί αντιμετώπισα τον φόβο μου, τα τραύματά μου με το να μιλήσω και να σταθώ αντάξια των συνθηκών. Νιώθω ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και όχι μόνο τον εαυτό μου, πόσα στόματα δεν έχουν ανοίξει. Είμαι υπερήφανη που χαράσσεται ένας νέος δρόμος και η κοινωνία μετακινείται και αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο έτσι τα πράγματα. Έχει δρόμο όμως ακόμα για να έρθει η επόμενη μέρα για όλους μας νομίζω».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην Κάτια Δανδουλάκη και την στάση που κράτησε εκείνη, λέγοντας: «Αρχίζω και αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα θα μετακινηθούν σε μία άλλη τροχιά, προς το φως, προς τη δικαιοσύνη μόνο όταν παίρνουμε θέση στα πράγματα που συμβαίνουν και η κυρία Δανδουλάκη είναι μία από αυτές που θα αλλάξουν την τροχιά, γιατί πήρε θέση και σε όλη της τη ζωή έχει αποδείξει πόσο μεγάλη κυρία είναι».

Σύμφωνα με την κατάθεση της Δροσάκη, η οποία είναι ένα από τα θύματα των σεξουαλικών και ψυχολογικών επιθέσεων του Πέτρου Φιλιππίδη, δεχόταν συνεχώς κλήσεις από τον ηθοποιό, οι οποίες σύντομα πήραν μια άλλη τροπή.

«Ρώταγα “ποιος είναι, ποιος είναι;” και μου απαντούσε “έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@”. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε “ο Πέτρος”. Του έλεγα “κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ”. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα… Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος».

Αυτό συνέβη κάποιες φορές έως ότου ήρθαν οι μέρες που θα έδινε εξετάσεις.

«Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: “Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά, αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά, φεύγοντας θυμάμαι αυτήν τη κίνηση σαν να μου λέει: “Στο είπα, έχω αυτήν τη δύναμη να μην περάσεις”. Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Σχετικά με την παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», η Λένα Δροσάκη κατέθεσε ότι είχε ρωτήσει την Κάτια Δανδουλάκη εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε ή εάν θα σκηνοθετούσε, λέγοντας πως εφόσον θα ήταν στη σκηνή εκείνη δεν θα ήθελε να παίξει στο έργο. «Η Κάτια Δανδουλάκη μου είπε “μην ανησυχείς, θα είσαι υπό την προστασία μου”. Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες».

Διαβάστε ακόμη: Θάλεια Ματίκα: «Έχω δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές, μίλησα και δεν έγινε τίποτα»

Όπως συμπλήρωσε στα λεγόμενα της η Λένα Δροσάση, το κλίμα ήταν εκρηκτικό, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να ξεσπά όποτε την έβλεπε να μιλά με κάποιον συνάδελφό της. «Αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου, είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλειμμα πήγε στη γραμματέα του και φώναζε “ποιος είναι ο Θεός εδώ;”. “Εγώ”, απαντούσε. Ενημέρωσα την κυρία Δανδουλάκη ότι θα φύγω και δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι, και εκείνη μου είπε “δεν θα φύγετε εσείς, δεν κάνατε τίποτα”».