Φωτιές έχει ανάψει ο Αχιλλέας Μπέος στις τηλεοπτικές εκπομπές, μετά τις δηλώσεις του για τον Κασσελάκη, προκαλώντας νέες κόντρες και αναζωπυρώνοντας προηγούμενες. Στόχος είναι και πάλι ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος σήμερα μέσω της εκπομπής του, τα έβαλε με όλους και με όλα. 

Αφορμή για το δημόσιο τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα στάθηκε το κάλεσμα του Γιώργου Λιάγκα προς τον δήμαρχο του Βόλου, την ακριβώς επόμενη ημέρα μετά τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θεωρήθηκε ως ασυδωσία από την Φαίη Σκορδά και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν το…βήμα που έδωσε ο Λιάγκας στον Αχιλλέα Μπέο, μέσω του Πρωινού.

Η Φαίη Σκορδά, λοιπόν, σχολίασε την κίνηση του Γιώργου Λιάγκα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος καλεί τον Μπέο και τους άλλους όλους – που και εγώ το έχω κάνει στη ζωή μου γιατί παρασύρθηκα από τους τηλεοπτικούς κανόνες για τα νούμερα τηλεθέασης – αυτό γίνεται μόνο για τα νούμερα τηλεθέασης, γιατί αυτές οι δηλώσεις προκαλούν».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος νωρίτερα το πρωί, ο οποίος μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής, σχολίασε αυτή την τηλεοπτική επικαιρότητα, με τον ίδιο να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ποιος έβγαζε τον Αχιλλέα Μπέο να βρίζει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη; Πήγε καλά και σε νούμερα, περνούσε το Πρωινό την Καινούργιου. Κανείς δεν θέλει το καλό των τηλεθεατών, όλοι θέλουν νούμερα» και πρόσθεσε:

«Ήταν ο Γρηγόρης, ο Γιώργος και ο Κανάκης. Υπήρχε αυτή η κόντρα, του ότι βγάζουμε ή δεν βγάζουμε ανθρώπους οι οποίοι ξέρουμε ότι έχουν λόγο από διχαστικό έως και κακοποιητικό. Από τον Νότη Σφακιανάκη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη μέχρι τη Χρυσή Αυγή κλπ. Ο Λιάγκας και ο Αρναούτογλου, παρόλο που διαφωνούν για τον τρόπο που κάνουν αυτή τη δουλειά, υποστηρίζουν πως πρέπει να τους βγάζεις αυτούς τους ανθρώπους, για διαφορετικούς λόγους.

Ο Γρηγόρης γιατί σου λέει ότι πρέπει να ξέρει ο άλλος τι ακούει και ο Λιάγκας γιατί σου λέει ότι αυτοί κάνουν νούμερα. Από την άλλη, ο Κανάκης έλεγε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν αυτοί». 

Έχοντας αναφερθεί τα άνωθεν και το γεγονός ότι ο Γιώργος Λιάγκας δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο που να τον αφορά, πήρε θέση στις δηλώσεις αυτές και έδωσε μια μακροσκελή απάντηση: «Το μεγαλύτερο ριάλιτι είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της τηλεόρασης, οι οποίοι βρισκόμαστε έξω… Εγώ δεν πάω πουθενά γιατί δεν τους εκτιμώ και τους περισσότερους, αυτή είναι η αλήθεια… Τόσα χρόνια διάγω έναν μοναχικό βίο και πορεύομαι μόνος μου σε αυτή τη ζωή. Δεν έχω πολλούς φίλους δημοσιογράφους, ελάχιστους. Κι έχω προδοθεί και από τους περισσότερους, δεν έχει σημασία.

Και πορεύομαι μόνος μου και κοιτάζω στα μάτια εσάς, με τα λάθη μου, με τα συγγνώμη μου και προχωράω μπροστά επειδή εσείς μου δίνετε αυτή τη δυνατότητα και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Αλλά το μεγαλύτερο ριάλιτι πραγματικά είμαστε εμείς, η ψευτιά όταν συναντιόμαστε και όταν αλλάζουν τετράγωνο βρίζονται όλοι σκαιότατα ο ένας με τον άλλον. Και πια τώρα το κάνετε και δημόσια» και συνέχισε:

«Κάνει ο άλλος τηλεόραση και κρίνει τον άλλον που κάνει τηλεόραση. Με ποιο δικαίωμα; Αφού κι εσύ κάνεις, τον εαυτό σου τον έχεις κρίνει ποτέ; Έχεις αντιληφθεί ποτέ γιατί δεν πας καλά; Έχεις κάνει κάποια αυτοκριτική, που κρίνεις τον άλλον μονίμως; Αυτό είναι το ριάλιτι και ο κόσμος μας έχει πάρει στο ψιλό.

Τέτοια ανθρωποφαγία στην τηλεόραση μεταξύ μας… Επειδή ακούω πολλούς εκλεκτούς συναδέλφους από χθες  να κατηγορούν κάποιες εκπομπές ότι επιλέγουν θέματα για την τηλεθέαση, προφανώς! Προφανώς και επιλέγουμε θέματα που αφορούν στον κόσμο. Αυτό σημαίνει τηλεθέαση. Ένα θέμα που δεν αφορά τον κόσμο, δεν θα το προβάλλουμε. Όλοι αυτοί οι υπόλοιποι είναι οι …μητέρες Τερέζες; Κάνουν ιεραποστολή;

Προφανώς και θέλουμε να κάνουμε νούμερα τηλεθέασης, οι υπόλοιποι κάνουν ιεραποστολή στην τηλεόραση; Φιλανθρωπικό έργο κάνουμε εδώ; Δεν πληρωνόμαστε; Δεν οφείλουμε απέναντι στο κανάλι που δουλεύουμε να παρουσιάσουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό που μπορεί να πουλήσει διαφήμιση ο καναλάρχης και να μας πληρώσει;

Τσάμπα έρχεστε εδώ εσείς; Τι βλακεία είναι αυτή που δέρνει κάποιους; Και λένε “οι άλλοι το κάνουν για νούμερα τηλεθέασης”, ενώ οι υπόλοιποι δεν το κάνουν για νούμερα; Και ποιοι το λένε αυτό; Όσοι δεν κάνουν νούμερα. Είναι σαν να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όλοι δείχνουν τον Μπέο, αλλά μόνο μια εκπομπή έφταιξε που τον έβγαλε, γιατί έτυχε να κάνει νούμερα εκείνη τη μέρα».

Έχει άδικο ο Γιώργος Λιάγκας;

Είναι γεγονός πως η τηλεόραση έτσι λειτουργεί. Όλες οι εκπομπές αποζητούν τα νούμερα τηλεθέασης, με οποιοδήποτε τρόπο. Όταν κάτι είναι στην επικαιρότητα, όλοι θέλουν να το προβάλλουν και να αφιερώσουν τηλεοπτικό χρόνο γιατί «πουλάει». Το ίδιο θα γινόταν και με τον Μπέο.

Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Τηλεόραση. Και προφανώς κοιτάζει τα νούμερα τηλεθέασης. Όταν είναι χαμηλά, φροντίζει να τα κάνει να ανέβουν. Όπως και έγινε. Αυτή τη στιγμή η εκπομπή του είναι πρώτη στα νούμερα. Και το πέτυχε είτε με τα θέματά του, είτε καλώντας τον Αχιλλέα Μπέο ακριβώς την επόμενη ημέρα της δήλωσης του για τον Κασσελάκη, όταν το όνομα του δηλαδή έπαιζε παντού. Από την μικρή οθόνη μέχρι όλο το διαδίκτυο.

Αν μπορούσαν, το ίδιο θα έκαναν και οι υπόλοιπες εκπομπές. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, εν προκειμένω, σχολιάζει μια κίνηση τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει αναλάβει ποτέ εκπομπή. Δεν έχει το άγχος του να κρατάει το τιμόνι μιας εκπομπής και να πρέπει να πετύχει ώστε να μην την στείλει στα βράχια, σαν τον Τιτανικό. Όταν κι αν βρεθεί σε αυτή τη θέση, τότε ίσως και να αναθεωρήσει.