Μια πόρτα ανοίγει την επόμενη στην ελληνική τηλεόραση και σιγά σιγά ο Νταλάρας φεύγει από το επίκεντρο της αντιπαράθεσης, για να βγουν τα μεγάλα ονόματα της τηλεοπτικής πίστας και να αναμετρηθούν. Η Ναταλία Γερμανού, με όσα δήλωσε την Κυριακή στην εκπομπή της υποστηρίζοντας τον Νταλάρα και αντιτιθέμενη στα δημοσιογραφικά πεσίματα, έβαλε εαυτόν σε θέση στόχου για τις υπόλοιπες ψυχαγωγικές εκπομπές που έχουν αναγάγει τα πεσίματα σε επιστήμη και στηρίζουν μεγάλο κομμάτι της σκαλέτας τους σε αυτά.

Έτσι, η Σίσσυ Χρηστίδου κλήθηκε σε ένα τέτοιο πέσιμο να σχολιάσει τα όσα είπε η Ναταλία Γερμανού και είπε με ευγενική μπηχτή ότι εικάζει πως τώρα η Ναταλία θα αλλάξει την εκπομπή της και δεν θα έχει ρεπόρτερ για πέσιμο, ούτε θα προβάλλει τα σχετικά βίντεο.

Αυτές οι δηλώσεις της Χρηστίδου έγιναν χθες και σήμερα σχολιάστηκαν σε δύο εκπομπές, της Τσιμτσιλή και της Ελένης Χατζίδου, ενώ και ο Λιάγκας είχε μια αντίστοιχη αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Περρή που στηλίτευσε τα πεσίματα.

Μομφές για Ναταλία Γερμανού και Κατερίνα Καινούργιου από Τσιμτσιλή

Στην εκπομπή Happy Day, η Σταματίνα Τσιμτσιλή υποστήριξε τη Σίσσυ Χρηστίδου και με όσα συζήτησε με το πάνελ της, ήταν ξεκάθαρο πως στρέφει τα βέλη της προς τη Ναταλία Γερμανού.

«Όταν διάβασα τους τίτλους του θέματος, με εντυπωσίασε το πώς η Σίσσυ Χρηστίδου με πολύ ευγενικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα δεικτικό, κατάφερε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ θα συμφωνήσω στη Σίσσυ με το εξής: το να είσαι υπεράνω στη θεωρία αλλά στην πράξη να έχεις ακολουθήσει μία άλλη τακτική, είναι κάτι σύνηθες γενικώς στην ελληνική πραγματικότητα.

Το θέμα δεν είναι μόνο στη θεωρία και στα λόγια να θες να δείχνεις ότι έχεις μία άλλη στρατηγική, μία άλλη κοσμοθεωρία, μία άλλη τακτική αλλά στην πράξη να κάνεις κάτι άλλο. Για εμένα το πιο σημαντικό, δεν μπορείς να αδειάζεις τον συνεργάτη σου στον αέρα, είτε αυτός είναι ο ρεπόρτερ που έχει πάει και τον καταχεριάζει ο Νταλάρας.

Εγώ μιλάω σε επίπεδο περιεχομένου, καλώς ή κακώς τα “πεσίματα” είναι ένας τρόπος της δουλειάς μας που αλιεύονται ειδήσεις… Κάποιες φορές μπορείς να εκνευρίσεις κάποιον επειδή μπορεί να μην σε περιμένει, αλλά από εκεί και πέρα σεβόμαστε τον συνάδελφο που έρχεται», είπε στην τοποθέτησή της η Τσιμτσιλή.

Στο δεύτερο κομμάτι των λόγων της, έχει ενδιαφέρον ότι εκτός από τη Ναταλία Γερμανού, με μια ατάκα της, μοιάζει σαν να ρίχνει μπηχτή και για την Κατερίνα Καινούργιου.

«Το σημαντικό που λέει η Σίσσυ κι εκεί πρέπει να σταθούμε γιατί είναι ενδιαφέρουσα κουβέντα, είναι η «μπηχτή» σε επίπεδο παρουσιάστριας. Ότι λέει η Σίσσυ στη Ναταλία “άρα Ναταλία μου, αφού δεν συμφωνείς με αυτή τη λογική, να αλλάξεις την εκπομπή σου”. Εμένα αυτό ξέρεις τι μου θυμίζει; Περιπτώσεις που παίζουν και κάτι κατάπτυστο π.χ. κάποιες δηλώσεις ανθρώπου που προσβάλλει και μετά λένε γιατί το παίξατε αυτό, τι ντροπή είναι αυτό. Παίζεις κάτι που είναι αυτονόητα καταδικαστέο και μετά να πεις ότι το καταδικάζεις»

Το δηκτικό σχόλιο της Χατζίδου

Ευγενικά δηκτική ήταν η συζήτηση και στο Breakfast@Star, η οποία κατέληξε με την παρουσιάστρια Ελένη Χατζίδου να τονίζει ότι από δω και πέρα, αν η Ναταλία Γερμανού διατηρήσει ίδια την εκπομπή της, θα είναι υποκριτική η στάση της.

Ο Ετεοκλής Παύλου πήρε πρώτα τον λόγο και είπε ότι «Έρχεται τώρα η Σίσσυ Χρηστίδου και απαντά για την Ναταλία Γερμανού και σε βάζει απέναντι σε μία πραγματικότητα και σου λέει: Αφού το υποστηρίζεις, περιμένω να μην το κάνεις και να μην το διατηρήσεις. Να κρατήσεις τον λόγο σου… Σου λέει μπορεί να έκανε την αυτοκριτική της μετά από όλο αυτό που έγινε και να έχει αλλάξει, οπότε από εδώ και πέρα δεν θα είναι έτσι η εκπομπή».

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Κωνσταντίνος Ντάφλος, ανέφερε πως δεν πρόκειται να αλλάξει καμία σκαλέτα η Ναταλία Γερμανού, η Χατζίδου είπε ότι «Αν δεν γίνει αυτό, θα είναι υποκριτικό. Συμφωνώ με την Σίσσυ. Μπορεί να θορυβήθηκε και το Σαβ/κο να δούμε άλλο πράγμα και να μην δούμε καθόλου πεσίματα».

Ο Λιάγκας, παραδόξως, έξω από αυτό το νταβαντούρι

Αντιλαμβάνεται κανείς πως μετά τις δηλώσεις Νταλάρα και τις εκατέρωθεν αντιδράσεις, δημιουργείται ένα σκηνικό «πολέμου» στην τηλεόραση, όπου τα μεγάλα βουβάλια στρέφονται το ένα απέναντι στο άλλο.

Σε αυτή τη θύελλα μπηχτών, ήρθε να προστεθεί και η λογομαχία του Λιάγκα με τον Βαγγέλη Περρή, όταν αυτός «έκραξε» τα πεσίματα, τα οποία είναι πάγια τακτική του ρεπόρτερ της εκπομπής Γρηγόρη Μπάκα.

«Εσύ σήμερα σήμερα βγαίνεις με αυτό που λες και απολύεις έναν άνθρωπο. Ξέρεις ποιον; Τον Γρηγόρη Μπάκα. Εγώ πρέπει να τον διώξω τον Γρηγόρη Μπάκα μετά από αυτά που λες. Αυτό λες Βαγγέλη μου. Ο Γρηγόρης Μπάκας κατηγοεδρεύει στο αεροδρόμιο, είναι αγαπητός, του μιλάνε όλοι, βγάζει ειδήσεις και κάνει ακριβώς αυτό που εσύ λες ότι δεν πρέπει να γίνεται: την «πέφτει» σε ανθρώπους που ταξιδεύουν. Να τον διώξουμε; Να τον απολύσουμε;», του απάντησε ενοχλημένος ο Λιάγκας.

Προς το παρόν πάντως ο Λιάγκας δεν έχει εμπλακεί σε αντιπαράθεση με άλλο τηλεοπτικό πρόσωπο, κάτι που μας ξαφνιάζει, είναι η αλήθεια.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε από όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι, άσχετα από τον τρόπο, ο Νταλάρας έφερε στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες, ενεργοποίησε τις εσωτερικές συγκρούσεις σε αρκετούς παρουσιαστές και είναι η στιγμή της σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτούς που κουράστηκαν με τις σκαλέτες και αυτούς που ξέρουν ότι χωρίς τα πεσίματα, δεν πρόκειται να διατηρηθούν τηλεοπτικά.

Άλλωστε, σε κάποιες εκπομπές, η τρασίλα είναι η βάση τους, ένα από τα κύρια συστατικά τους, ελέω και της εταιρείας παραγωγής στην οποία ανήκουν, που είναι η επιτομή της τρασίλας. Η δε σύγκρουση αυτή, δημιουργείται και εντός καναλιού. Δηλαδή η Τσιμτσιλή ήταν δηκτική προς τη Ναταλία Γερμανού και την Καινούργιου με όσα είπε.

Ευχής έργον θα είναι πάντως να ενταθούν αυτές οι διαφωνίες, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, μπας και καταλάβει και ο κόσμος τον πραγματικό ρόλο του κάθε ένα και της καθεμιάς στην ελληνική τηλεόραση.

Ναταλία Γερμανού, Σίσσυ Χρηστίδου, Σταματίνα Τσιμτσιλή και Ελένη Χατζίδου έκαναν την αρχή. Κάτι μας λέει πως το ΣΚ η Ναταλία Γερμανού θα έχει απάντηση προς όλες.