Ένα ακόμη επεισόδιο γεμάτο ένταση, εκπλήξεις και συγκινήσεις είδαμε στο Survivor All Star. Ο Σπύρος Μαρτίκας, που αποτελεί πια παρελθόν για το ριάλιτι επιβίωσης, αποχώρησε μετά από 12 υποψηφιότητεςη 12η ήταν και η φαρμακερή-, είχε την τιμητική του και στις δύο ομάδες. Ο Ηλίας Μπόγδανος εξέφρασε στην ομάδα του πως θα του λείψει ο Μαρτίκας, ενώ και ο Τάκης Καραγκούνιας – που ήταν και αντίπαλος του- είπε το ίδιο.

Αντίθετα, βέβαια, με τον Νίκο Μπάρτζη, που όπως είπε ξεκινούσε συνεχώς επιθέσεις εναντίον του, αναλαμβάνοντας τα σκύπτρα τώρα ο Τάκης Καραγκούνιας. «Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Σπύρος, γιατί είχαμε έρθει κοντά, γελούσαμε, κάναμε παρέα. Με ποιον θα μιλάω τώρα και με ποιον θα τσακώνομαι» είπε -μεταξύ άλλων- ο Καραγκούνιας στον Βασάλο.

Την ενόχληση της δεν έκρυψε και η Σταυρούλα, η οποία ήταν και η μεγάλη νικήτρια του επάθλου, με δώρο ένα αυτοκίνητο – το δεύτερο κατά σειρά που δίνεται στο Survivor, με τον Κατσούλη να κερδίζει το πρώτο. Όπως είπε η ίδια, η ενόχλησή της προέκυψε από την τοποθέτηση του Μαρτίκα σχετικά με τα πρόσωπα που θα ήθελε να δει να φτάνουν στον τελικό, χωρίς να αναφέρει το όνομα της. 

«Ο Σπύρος είπε ότι η τελική τετράδα θα είναι αντρική υπόθεση. Μέχρι πριν λίγες μέρες έβαζε και εμένα στην εξίσωση, τώρα όμως δεν ξέρω τι άλλαξε στις τρεις ημέρες που έλειψα. Με ενόχλησε λίγο αυτό γιατί, όταν είχα έρθει στην μπλε ομάδα, είχε χαρεί πάρα πολύ γιατί ήξερε τι παίκτρια είμαι και όντως είχαμε κερδίσει πολλά έπαθλα σαν ομάδα όλοι μαζί. Γενικά δεν με ενόχλησε μόνο του Σπύρου η αντίδραση. Με ενοχλεί όλων των παιδιών που δεν βάζουν μια γυναίκα στην εξίσωση εκτός της Ρίας, που είναι κολλητή φίλη της Στέλλας.

Δεν έχω καταλάβει δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για να μπουν σε αυτή την εξίσωση και να μπορέσουν να κερδίσουν ένα Survivor All Star; Νομίζω ότι όλες έχουμε δείξει πόσο αγωνιστικά καλές είμαστε, ότι μπορούμε να επιβιώσουμε και δεν έχουμε ανάγκη τους άντρες. Αν νομίζουν ότι τους έχουμε ανάγκη, κάνουν λάθος. Με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό πραγματικά. Δηλαδή μου δείχνει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη μεταξύ του γυναικείου φίλου και επίσης δεν υπάρχει και ισότητα. Εγώ πιστεύω ότι οι άντρες είναι ανώτεροι από εμάς και αυτό εννοείται πως με ενοχλεί πάρα πολύ σαν γυναίκα. Με ενόχλησε και από τον Σπύρο γιατί ξαφνικά δεν με έβαλε στην εξίσωση ενώ ήμασταν πάρα πολύ κοντά, κάναμε παρέα και ήμασταν συνέχεια μαζί».

Survivor: O στίβος μάχης, το έπαθλο και τα κλάματα της Μαριαλένας

Ο Γιώργος Λιανός, πριν οι παίκτες μπουν στον στίβο μάχης, έδωσε τον λόγο σε όσους διεκδικούσαν το αυτοκίνητο, με τον Καραγκούνια να κάνει μια έκκληση, λέγοντας: 

«Επειδή δεν μπορώ να αγωνιστώ για το έπαθλο, θέλω να παίξω κανονικά! Θέλω να παίζω στους αγώνες, είμαι εδώ για να αγωνίζομαι! Θέλω να μπω να παίξω και ας μην το πάρω το αυτοκίνητο. Μπορεί να πάω τελικό; Όποιος θα πάει τελικό μαζί μου, λοιπόν, ας το πάρει. Εγώ θέλω να παίξω! Παρακαλώ πάρα πολύ τους αρμόδιους να με αφήσουν να παίξω! Δεν μπορώ να κάτσω στον πάγκο. Θέλω να παίξω! Και το αυτοκίνητο να μην το πάρω ποτέ, Γιώργο. Συγγνώμη, για το έπαθλό της Νέας Υόρκης λοιπόν δεν θα έπρεπε να παίξω γιατί, αν δεν έφερνα τις νίκες εκεί, θα είχανε πάει τα παιδιά στη Νέα Υόρκη» και πρόσθεσε: «Εντάξει, ναι, η λογική είναι διαφορετική. Γιώργο σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, συγγνώμη για το έντονο ύφος μου άλλη μια φορά. Αυτός είμαι, ο φωνακλάς», είπε ο Καραγκούνιας.

Οι παίκτες έχοντας τέσσερις ζωές μπήκαν να αγωνιστούν, με Βασάλο, Ασημακόπουλο να αποχωρούν πρώτοι από τον αγωνιστικό χώρο και να τους ακολουθούν κατά σειρά οι Μελίνα Μεταξά, Νίκος Μπάρτζης και Ηλίας Μπόγδανος και το έπαθλο να γίνεται γυναικεία υπόθεση με τις Σταυρούλα, Στέλλα και Μαριαλένα να μένουν μέχρι το τέλος και να διεκδικούν το αυτοκίνητο.

Η πρώτη από τις τρεις γυναίκες που βγήκε εκτός ήταν η Μαριαλένα, αφήνοντας στο τέλος Σταυρούλα και Στέλλα. Η Μαριαλένα, μετά το τέλος του αγώνα, είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση και ξέσπασε σε κλάματα. 

«Γενικά δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Δεν ήταν η αιτία το ότι έχασα και έκλαψα. Από πριν τον αγώνα προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου και να τρέξω και να μπω και να τα δώσω όλα. Μετά από τη Νέα Υόρκη δεν μπορώ να προχωρήσω, δεν μπορώ να δω θετικά, δεν μπορώ να δω αισιόδοξα. Νιώθω ένα βάρος στην καρδιά και το στομάχι μου. Τρέχω, πηγαίνω στα run και λέω ‘δεν μπορώ να τρέξω άλλο! Δεν μπορώ να είμαι κάτω από τον ήλιο άλλο! Δεν μπορώ να τρώω μόνο καρύδα! Δεν μπορώ’. Και προσπαθώ όλο αυτό να το παλέψω μέσα μου και προσπαθώ να μην σκέφτομαι την οικογένεια μου έξω και όλα αυτά που έχω στην Ελλάδα και δεν μπορώ. Συγγνώμη, με έχει πιάσει τώρα. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου γιατί προσπάθησε να με στηρίξει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πιστεύω ότι είναι κακές μέρες, θα τις ξεπεράσω και θα ξαναβρώ τον εαυτό μου γιατί στις ζωή δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά να σηκωθείς πιο δυνατή».

Στο δεύτερο μέρος του επάθλου, η Σταυρούλα έπρεπε να διαλέξει τέσσερα άτομα που θα έπαιρνε μαζί της για φαγητό σε ένα εστιατόρια, με την ίδια τελικά να διαλέγει τη Στέλλα, τον Μάριο Πρίαμο και τον Ηλία Μπόγδανο, ενώ ζήτησε να γίνει κλήρωση μεταξύ των Ασημακόπουλου και Μπάρτζη, με το Νίκο να ζητάει να μείνει εκτός και έτσι ο Γιώργος να γίνεται ο τέταρτος παίκτης.