Αυτή τη στιγμή που σας αραδιάζω τούτες τις γραμμές, το Παγκράτι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για βόλτα, στην Αθήνα. Έχει αναβαθμιστεί εντελώς και τελείως. Έχουν ανοίξει μαγαζιά για όλα τα γούστα, με πρωτότυπο design και ευχάριστη ατμόσφαιρα, διαθέτει ωραίο κόσμο (ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’το δάχτυλό μας, το βάζουμε κι αυτό στα συν), και γενικά αν παραβλέψουμε την παράμετρο «πάρκινγκ», το Παγκράτι δεν θα είχε ανταγωνισμό σε σχέση με τις άλλες αθηναϊκές περιοχές.

Φυσικά όλα αυτά αλλάζουν, όπως έχουμε αντιληφθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά για την ώρα, το Παγκράτι είναι στα καλύτερά του. Και σε αυτό ήρθε να βοηθήσει και η νέα είσοδος στην οδό Αμύντα 13. Ακούει στο όνομα Wknd (weekend), γιατί όλοι θέλουμε να νιώθουμε πως κάθε μέρα είναι Σαββατοκύριακο. Γιατί το Σαββατοκύριακο φροντίζουμε να το απολαμβάνουμε δεόντως.

5 μαγαζιά που θα κρατήσουν ζωντανό το island vibe στην καυτή Αθήνα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wknd (@wkndflavor)

Όπως κάθε μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Wknd, έχει καταφτάσει με ένα ιδιαίτερο design, που το λευκό κυριαρχεί παντού. Στους τοίχους, στο πλακάκι, παντού. Ωστόσο, το «σπάει» αρμονικά το πράσινο, με τα τραπέζια που έχουν προστεθεί έξω, σε συνδυασμό με τα φυτά.

Θα προχωρήσω όμως στα σημαντικά. Θα ξεκινήσω με τον καφέ, που είναι ιερός κατά την ταπεινή μου άποψη. Επομένως δεν προτείνω ό,τι κι ό,τι. Είναι σκέτο αριστούργημα, ο οποίος όμως δεν στέκεται μόνος του. Γιατί ωραίος ο καφές, αλλά όσοι είμαστε και του γλυκού θέλουμε και από αυτό. Εδώ, λοιπόν, είναι και η χαρά του λουκουμά και του κρουασάν. Εγώ που έχω μεγαλώσει με λουκουμάδες στο χωριό μου, δεν μπορώ να αφήσω στην άκρη το πιο γλυκό έδεσμα της γης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wknd (@wkndflavor)

Οι λουκουμάδες στο Wknd βγαίνουν σε διάφορες παραλλαγές. Για παράδειγμα, με μέλι, με μαύρη σοκολάτα και βύσσινο, με σοκολάτα και Oreo ή με πραλίνα σοκολάτα και caprice. Τρέχουν μήπως σαλάκια; Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί οι συνδυασμοί, αλλά θα αφήσω την περιέργεια σου να τα ανακαλύψει μόνη της. Το πιο υπέροχο πιάτο είναι όμως αυτό που σου σερβίρουν λουκουμά και κρουασάν μαζί. Ο παράδεισος ο ίδιος. Και τώρα που το καλοκαίρι πέρασε και δεν μας νοιάζει πως θα βγούμε στην παραλία, οι τύψεις δεν υπάρχουν. Εννοείται πως εξίσου και στο κρουασάν γίνονται αρμονικές παραλλαγές, όπως με αυγό, αβοκάντο και ντοματίνια.

Γκαστόνε: Το casual dining που χρειαζόμασταν στο κέντρο της Αθήνας

Φυσικά, δεν λείπει και το αλμυρό στοιχείο. Χωρίς το brunch δεν πάμε πουθενά, άλλωστε. Στο Wknd προσέχουν την λεπτομέρεια και στο τέλος της ημέρες, αυτή είναι που κάνει τη διαφορά. Αν λοιπόν το Σαββατοκύριακο επιλέξεις να βολτάρεις το πρωί για brunch και καφέ, τότε πρέπει να πας εκεί που το τιμούν όπως του πρέπει.

Info:

Αμύντα 13, Αθήνα
Instagram: wkndflavor