Η επιστροφή στην Αθήνα μετά από διακοπές, είναι η απόλυτη ψυχρολουσία. Από εκεί που ήμασταν στις Κυκλάδες, στο Ιόνιο, στο χωριό σου, οπουδήποτε τέλος πάντων, με τον καθαρό τον αέρα, με το βλέμμα στραμμένο στο απέραντο γαλάζιο, με την ώρα να μην σε νοιάζει και όλα αυτά τα όμορφα των καλοκαιριών διακοπών, ξαφνικά πρέπει να συνηθίσουμε τους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματός μας, το καυσαέριο, τους δρόμους και τους ρυθμούς της Αθήνας γενικότερα. Ε, δεν είναι και η πιο εύκολη πίστα που μπορούμε να περάσουμε.

Παρόλα αυτά, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να βλέπω το θετικό, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει, θεωρώ ότι η προσαρμογή πρέπει να γίνεται με αργά και σταθερά βήματα. Δηλαδή, τώρα που ακόμα δεν έχουν επιστρέψει όλοι (ακόμα βρε παιδιά;), βγες, κάνε βόλτες και απόλαυσε ποτό ή φαγητό σε 5 μαγαζιά, που θυμίζουν ακόμα κάτι από διακοπές. Σημείωσε λοιπόν τα εξής:

Nazaré Surf Bar

Προς τον Πειραιά και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Ζέας, βρίσκεται το Nazaré Surf Bar. Η ονομασία του προκύπτει από τη μικρή πορτογαλική πόλη, που λατρεύει το surf. Πρόκειται για μια μικρή καντίνα που ετοιμάζει τα πιο δροσερά cocktail, είτε στα τραπεζάκια είτε στο λευκό πεζούλι. Οι σανίδες είναι το απόλυτο ντεκόρ, προφανώς, και σίγουρα θα νιώσεις την επιθυμία να κάνεις μία δική σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nazaré (@nazare_surf_bar)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nazaré (@nazare_surf_bar)

Αμοργιανό Πέρασμα

Η Καλλιθέα έχει την Αμοργό της, χάρη στο Αμοργιανό Πέρασμα. Στη Σιβιτανίδου 51 βρίσκεται το μαγαζί που σερβίρει ψημένες ρακές, μπύρες, κοκτέιλ και λαχταριστούς μεζέδες. Τα βράδια ηχούν στα ηχεία επιτυχίες της έντεχνης μουσικής, ωστόσο αναλόγως τα κέφια, το πράγμα μπορεί και να αλλάξει.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Θα με συντροφεύει για καιρό αυτή η κυκλαδίτικη θέα που απόλαυσα στη Σίφνο. Μπορεί τώρα οι Κυκλάδες να αποτελούν ανάμνηση και για το φετινό καλοκαίρι, στον Βύρωνα όμως και ειδικότερα στη Παύλου Μελά 13, υπάρχει ένα Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Είναι εστιατόριο που σε ταξιδεύει στη Σχοινούσα, ο τόπος καταγωγής και των ιδιοκτητών, καθώς και στις υπόλοιπες Κυκλάδες. Η θέα από τον Λυκαβηττό έως τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, σε συνδυασμό με την ποιότητα των πιάτων είναι το βάλσαμο που θέλεις.

Gajah The Secret Island

Μπαίνεις στο Gajah, στο Φάληρο και χάνεσαι. Ξεχνάς ότι είσαι Αθήνα. Τρεχούμενα νερά, καμπάνες πάνω σε τεχνητές λίμνες, τεράστια τοτέμ και ένας ελέφαντας στήνουν το σκηνικό. Ένα project εμπνευσμένο από την tiki κουλτούρα πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για το οποίο πρέπει να ρωτήσεις για να το βρεις όταν φτάσεις, αφού το κόνσεπτ θέλει να μην υπάρχει ακριβής διεύθυνση. Δοκίμασε bao bun με μάγουλα κροκόδειλου και θα με θυμηθείς, ενώ μην παραλείψεις να πάρεις cocktail δια χειρός του γνωστού mixologist Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Καραβαϊκή

Ένα ξωτικό μεζεδοπωλείο στη Νέα Πεντέλη, στην 25ης Μαρτίου 3. Η αυλή σε κάνει να νιώθεις πως είσαι σε ένα τροπικό beach bar, ωστόσο τα πιάτα είναι ελληνικά αλλά «πειραγμένα». Δηλαδή θα βρεις το εμπάπ προβατίνας με γουασάμπι. Γενικά ο κατάλογος είναι μακρύς και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χορτάσεις. Επιπλέον, υπάρχουν 25 ετικέτες τσίπουρο, ελληνικά κρασιά και μπίρες.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: