Το Taste Atlas ξαναχτυπά και αυτή την φορά επιλέγει τα καλύτερα πρωινά του κόσμου. Εμείς, πάλι, επειδή είμαστε αρκετά δύσκολοι, αποφασίσαμε ότι τελικά μόνο πέντε άξιζαν την προσοχή μας και αποφασίσαμε να σας τα παρουσιάσουμε.

Να σημειώσουμε ότι πρώτη στην κατάταξη είναι η αγαπημένη μας μπουγάτσα αλλά φυσικά δεν θα την αναφέρουμε παρακάτω γιατί όλοι μας την γνωρίζουμε και την έχουμε δοκιμάσει έστω και μία φορά.

Τα πρωινά που θα σε συνεπάρουν

Medialunas – Αργεντινή:

Αυτά τα μαλακά μισοφέγγαρα θεωρούνται το αντίπαλον δέος των παραδοσιακών γαλλικών κρουασάν. Παρόλο που μοιάζουν πολύ με τα, τα medialunas είναι ελαφρώς πιο μαλακά, μικρότερα και λίγο πιο γλυκά. Υπάρχουν δύο παραδοσιακοί τύποι medialunas. η μεγαλύτερη έκδοση γίνεται με βούτυρο, και η μικρότερη έκδοση με λαρδί.

Και οι δύο ποικιλίες παρασκευάζονται συνήθως σκέτες, με γλάσο από ρούμι και ζάχαρη από πάνω. Τρώγονται παραδοσιακά για πρωινό, συνοδευόμενο ιδανικά από ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ με γάλα, ή ως απογευματινό σνακ που σερβίρεται με yerba mate, ένα παραδοσιακό αργεντίνικο τσάι από βότανα.

5 πρωινά που θα φας στο εξωτερικό και θα σου φύγει το κεφάλι

Pain perdu – Γαλλία:

Θεωρούμενο ως μια πρώιμη εκδοχή του διάσημου γαλλικού τοστ, το pain perdu είναι ένα απλό γαλλικό πιάτο που βασίζεται σε παλιό, μπαγιάτικο ψωμί. Η χρήση μπαγιάτικου ψωμιού για αυτό το πιάτο υποδηλώνεται ακόμη και από το όνομά του, που στα γαλλικά μεταφράζεται σε χαμένο ψωμί ή χαμένο ψωμί.

Για να γίνει σωστά αυτό, φέτες μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς την κόρα τους μουλιάζονται σε ένα μείγμα αυγού και γάλακτος πριν τηγανιστούν σε λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρουν όμορφα χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τέλος, σερβίρετε τις τηγανητές φέτες με ζάχαρη από πάνω.

5 πρωινά που θα φας στο εξωτερικό και θα σου φύγει το κεφάλι

Fry Jack – Μπελίζ:

Τα Fry jacks είναι ψωμιά που απαρτίζουν το παραδοσιακό πρωινό του Μπελίζ και αποτελούνται από χρυσαφένια τηγανητή ζύμη που διογκώνεται και επιπλέει όταν τοποθετείται σε καυτό λάδι. Σερβίρονται συνήθως με αλμυρά συνοδευτικά όπως είναι τα τηγανητά φασόλια, τα αυγά ή το μπέικον, αλλά μπορούν επίσης να συνοδευθούν με μαρμελάδα ή μέλι. Τα ψωμιά λέγεται ότι έχουν ακόμα καλύτερη γεύση όταν συνοδεύονται από καφέ ή χυμό μάνγκο.

5 πρωινά που θα φας στο εξωτερικό και θα σου φύγει το κεφάλι

Wentelteefjes – Ολλανδία:

Το Wentelteefjes είναι μια ολλανδική λιχουδιά που συνήθως παρασκευάζεται και σερβίρεται για πρωινό, που αποτελείται από φέτες ψωμιού που βυθίζονται σε συνδυασμό γάλακτος, αυγών και κανέλας και στη συνέχεια ψήνονται σε βούτυρο και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή υφή. Οι φέτες ψωμιού στη συνέχεια πασπαλίζονται με ζάχαρη ή περιχύνονται με μέλι.

5 πρωινά που θα φας στο εξωτερικό και θα σου φύγει το κεφάλι

Cachapa – Βενεζουέλα:

Το Cachapa είναι ένα λατινοαμερικάνικο πιάτο καλαμποκιού που μπορεί να κατηγοριοποιηθεί είτε ως τηγανίτα, τορτίγια ή flatbread, ανάλογα με τη χώρα. Μπορεί να γίνει μόνο από καλαμπόκι ή να έχει επιπλέον συστατικά όπως ζάχαρη, νερό, γάλα, αλάτι, βούτυρο, τυρί και λάδι. Συνήθως παρασκευάζονται από πλανόδιους πωλητές και είναι είτε τηγανητά είτε ψητά και χαρακτηρίζονται από μια γλυκιά-αλμυρή γεύση.

Μπορούν να καταναλωθούν σκέτα με ένα ρόφημα, τυλιγμένα γύρω από μια γέμιση ή από πάνω σαν ένα ανοιχτό σάντουιτς με τυρί, τριμμένο χοιρινό κρέας, κρέμα γάλακτος και αυγά. Μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά συνήθως τρώγονται για πρωινό.

5 πρωινά που θα φας στο εξωτερικό και θα σου φύγει το κεφάλι

Photo Credits: Shutterstock