Από το μπουκοφσκικό Ham on Rye, στο Ρεμπέτ για ρεμπέτικα και τίμιο φαγητό, για θέατρο στο Αγγέλων Βήμα και για ένα διαφορετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ή μήπως σινεμά για να δείτε τους «Αποίκους» και πάντα υπάρχει η επιλογή για ένα καλό βιβλίο.

Μπαρ

Ham on Rye

Με το όνομά του να αντλεί έμπνευση από ένα βιβλίο του Μπουκόφσκι, η νέα άφιξη στα Εξάρχεια είναι ένα αυθεντικό ποτάδικο. Με πολυετή θητεία στο CV Distiller των Ιλισίων, ο Μάρκος Πρίφτης ξέρει πώς να ξανασερβίρει γνώριμα και παλιά κοκτέιλ με διακριτικά twists, έχοντας φτιάξει ένα μπαρ σε ένα κρυφό στενό που έχει όλα τα φόντα για να γίνει κλασικό.

Το πρωί σερβίρει καφέ από την Create του (πρωταθλητή του είδους) Στέφανου Δωματιώτη, ένα χαρμάνι με διπλή καταγωγή, από τη Βραζιλία και την Κολομβία, που δίνει ένα αποτέλεσμα ισορροπημένο και ευκολόπιοτο.

Σερβίρει και κάποια πολύ λιτά πρωινά, ένα avocado τοστ, δύο διαφορετικά tramezzini, ένα πιάτο με τυρί, αλλαντικό, βούτυρο, ψωμί και μια μαρμελάδα.

Πρόκειται για ένα μπαρ χωρίς τραπέζια στο εσωτερικό του, που ο πυρήνας του είναι η μπάρα του και όλα συμβαίνουν γύρω από αυτήν. Στα ράφια του έχει συλλέξει premium ετικέτες, διαθέτει ποικιλία από ουίσκι διαφορετικών προφίλ.

Κλεισόβης 12, Εξάρχεια, Τηλέφωνο: 210 3806681

Εστιατόριο

Ρεμπέτ

Σε ένα παλιό νεοκλασικό, με δωμάτια στο εσωτερικό και ατμόσφαιρα παρελθόντος βρίσκεται το Ρεμπέτ, ένα ιδιαίτερο εστιατόριο με λιτή αλλά γευστική κουζίνα και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικους ήχους.

Τα ψητά, οι σαλάτες και τα ορεκτικά είναι από τα χιτ του μαγαζιού και οι τιμές προσιτές για όλα τα βαλάντια.

Ιπποκράτους 148
Τηλέφωνο: 21 3099 0342

Θέατρο

Αγγέλων Βήμα: Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους του Abdelkader Alloula

Κάθε Πέμπτη στις 20.00

Το έργο του Αλγερινού συγγραφέα Abdelkader Alloula, «Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους», παρουσιάζει από την Πέμπτη 21 Μαρτίου το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των τελευταίων δέκα ετών να αναζητά χώρες θεατρικά άγνωστες στον Έλληνα θεατή και, σε αυτές, να ψάχνει για θεατρικά έργα που μπορούν να γίνουν παραστάσεις ενδιαφέρουσες για αυτόν.

Ο Abdelkader Alloula μεγάλωσε φτωχικά, κοντά σε μία θεία-παραμυθού, σε ένα χωριό της Αλγερίας σαν αυτό στο οποίο ζουν οι ήρωες του έργου που θα δούμε. Όλοι απλοί και ταπεινοί μεροκαματιάρηδες, σκουπιδιάρηδες, οικοδόμοι, καφετζήδες, υφάντρες, λαντζέρισσες, σιδεράδες, με κοινά στοιχεία τη λαϊκή σοφία και την γενναιοδωρία.

Ερμηνεύουν: Νεκτάριος Μάστορης, Γιώργος Κοσσυβάκης, Μάιρα Κατσαρού, Ρουμπίνη Χονδρουδάκη, Τάσος Νίκας, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Γιώργος Κοντογιάννης

Αγγέλων Βήμα – Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης Α.Μ.Κ.Ε
Σατωβριάνδου 36
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-5242211

Προτάσεις για το ΣΚ Αγγέλων Βήμα

Μουσική

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Ας τραγουδήσουμε στο εύθραυστο καράβι της ύπαρξής μας / Τo sing in the fragile boat of our existence» του Φίλιππου Τσιτσόπουλου

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει, στο πλαίσιο του κύκλου «Οι ονειροπόλοι», τη νέα πολυμεσική δράση-παρέμβαση του εικαστικού περφόρμερ Φίλιππου Τσιτσόπουλου «Ας τραγουδήσουμε στο εύθραυστο καράβι της ύπαρξής μας / Τo sing in the fragile boat of our existence».

24/3
Ώρα 22.00
Η σοπράνο και ηθοποιός Κατερίνα Πλεξίδα ερμηνεύει την άρια του Bizet, «Je crois entendre encore» και η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου απαγγέλει Μανώλη Αναγνωστάκη.

25/4
Ώρα 22.00
Η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου ερμηνεύει τον «Ναυαγό» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας διαβάζει ένα απόσπασμα από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Κοκκώνα Θάλασσα».

26/5
Ώρα 22.00
Η ηθοποιός Έμιλυ Κολιανδρή ερμηνεύει το δημοτικό τραγούδι αγνώστου «Ο Κυρ Βοριάς», ενώ ο Άγγελος Μπούρας συμπράττει με τον Φίλιππο Τσιτσόπουλο στην performance «finisagge».

Είσοδος Ελεύθερη

Προτάσεις για το ΣΚ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σινεμά

Οι Άποικοι (Los Colonos / The Settlers, Δραματική)
Διάρκεια: 97′

Στη Χιλή του 1901, ένας μεγαλογαιοκτήμονας αναθέτει σε έναν ντόπιο εργάτη, έναν Βρετανό στρατιωτικό και έναν Αμερικανό μισθοφόρο να διασχίσουν έφιπποι τη Γη του Πυρός για να ιχνηλατήσουν την πιο ασφαλή διαδρομή για τα κοπάδια του.

Σκηνοθεσία: Φελίπε Γκαλβέζ

Με τους: Μαρκ Στάνλεϊ, Καμίλο Αρανσίμπια, Αλφρέδο Κάστρο, Σαμ Σπρούελ

Πού παίζεται: Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, τηλ.: 2103638909), Δαναός (Λ. Κηφισίας 109, τηλ.: 2106922655), Αλεξάνδρα Πατησίων (Πατησίων 77-79 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, τηλ.: 2108219298)

Βιβλίο

Αβαρής της Χρυσοξένης Προκοπάκη
Στίξις

«Ένα τεράστιο μπαλόνι επίμαι που πετάει στον ουρανό.
Δεν έχω ηλικία, δεν έχω βάρος, αιωρούμαι».

Ο Αβαρής, ο Θνητός, ο Ταξιδιώτης.
Τρεις μονόλογοι.
Τρεις φωνές, άλλοτε σαν ψίθυροι κι άλλοτε σαν κραυγές.
Τρεις άνθρωποι σε ένα εσωτερικό ταξίδι με προορισμό τον εαυτό.

Προτάσεις για το ΣΚ Αβαρής