Στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσει ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας. Για πρώτη φορά, μάλιστα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι φαβορί, εκπροσωπώντας το o Sam Ryder. Για όσους πέρασαν πολύ χρόνο στην καραντίνα στο Tik Tok θα τον ξέρουν, όσοι πάλι όχι, θα τον μάθουν τώρα.

Ο Sam Ryder πέρασε πολύ χρόνο ανεβάζοντας τραγούδια στο προφίλ του, πράγμα που του βγήκε σε καλό, αν κρίνουμε από τη συμμετοχή του στη φετινή Eurovision. Ερμηνεύοντας Sia, Adele, Lady Gaga και πολλούς ακόμη, έχει συγκεντρώσει πάνω από 97 εκατ. likes. Οι διασκευές του άνοιξαν την πόρτα και για τη δική του μουσική, επιβεβαιώνοντας πως έχει πολλά να προσφέρει.

@samhairwolfryder It’s the Space Man X @Måneskin mashup absolutely nobody asked for ?‍? #maneskin #mashup #fyp ♬ original sound – Sam Ryder

Ποιος είναι ο Sam Ryder

Γεννήθηκε στο Essex της Αγγλίας, στις 25 Ιουνίου 1989. Ολόκληρο το όνομά του είναι: Sam Ryder Robinson. Από το 2009 βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του κάνοντας περιοδείες σε όλο τον κόσμο, με ζωντανές εμφανίσεις με συγκροτήματα όπως οι The Morning After, Blessed By A Broken Heart και Close Your Eyes. Από τότε που ξεκίνησε το Tik Tok έγινε viral πολύ γρήγορα.

Η ανταπόκριση στα βίντεό του ήταν τόσο τεράστια που το TikTok έστεψε τον λογαριασμό του ως τον πιο δημοφιλή λογαριασμό καλλιτέχνη στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2020. Τα άλμπουμ του Legacy και You Can’t Hurt Steel σημείωσαν επιτυχία.

Μάλιστα, έχουν τραβήξει τα βλέμματα ακόμα και των διάσημων σταρ, όπως της Sia, του Justin Bieber και της Alicia Keys.
Ο Sam εκτός από ωραία φωνή, διαθέτει και ωραία εμφάνιση. Είναι γοητευτικός, κουλ και δύσκολα του αντιστέκεται γυναίκα. Ωστόσο, στην προσωπική του είναι δεσμευμένος, χωρίς όμως να αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Η συμμετοχή του στη Eurovision

Με το Space Man επιδιώκει να κερδίσει μια καλή θέση στην φετινή Eurovision, αν και μέχρι στιγμής είναι φαβορί. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει περήφανο το Ηνωμένο Βασίλειο τονίζοντας ότι έγραψε το τραγούδι μαζί με φίλους του το περασμένο καλοκαίρι και αυτό κάνει όλη την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή. «Θα σας δω στο Τορίνο θρύλοι!» ανέφερε. «Λατρεύω τη Eurovision. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο προνόμιο το να μπορείς να το κάνεις», λέει στο Radio 1 Newsbeat. «Δεν θέλω να αφήσω το στίγμα ή το φόβο να έρθει σε ένα συγκεκριμένο μέρος στο τραπέζι να με σταματήσει από το να κάνω κάτι και να συμμετέχω σε κάτι που απολαμβάνω τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bbceurovision (@bbceurovision)

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη διαδρομή του, αλλά και για τη συμμετοχή του στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

«Όλα όσα συμβαίνουν είναι πολύ όμορφα και θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου πόσο τυχερός και ευγνώμων είμαι, γιατί μέχρι πρόσφατα τραγουδούσα στην γωνία του δωματίου μου», είπε και πρόσθεσε: Είναι μία απίστευτη μετάβαση και μία υπέροχη εμπειρία. Το τραγούδι Space Man μιλά για το ότι πρέπει να αγαπάμε όσα έχουμε. Συνήθως ψάχνουμε πάρα πολύ για τη ζωή που νομίζουμε ότι θέλουμε, για να κοιτάξουμε κάποια στιγμή πίσω και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα όσα χρειαζόμασταν ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ποια είναι η Ανδρομάχη Δημητροπούλου: Από τα Λεχαινά Ηλείας στην Eurovision με την Κύπρο

Η εκτόξευση της Sydney Sweeney: Από το The Handmaid’s Tale στην επιτυχία του Euphoria