Ένα βίντεο στο ΤikΤok ήταν η αφορμή ώστε να ξεσπάσει σάλος για την εγκληματική συμπεριφορά ενός άνδρα που παρατηρήθηκε και σχολιάστηκε έντονα, μέχρις ότου παρέμβει ένας τεχνικός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλάνα προέρχονται από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από έναν Ρώσο χρήστη του TikTok, προβάλλοντας έναν άνδρα να περπατά στο δρόμο τραβώντας ένα ανήλικο, το οποίο μοιάζει να αντιδρά δείχνοντας πως δεν θέλει να πάει μαζί του.

Αργότερα, περνάει μια γυναίκα η οποία κουβαλάει μια μεγάλη πλαστική σακούλα. Λίγα μέτρα μετά της πέφτει κάτω και από μέσα χύνεται μια σκούρα υγρή ουσία, που θυμίζει αίμα.

@br1ttan

Inst:br1tan

♬ оригинальный звук – ⚠Flax⚠


Τα σενάρια πήραν φωτιά, μια και το βίντεο στην διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές, ωστόσο η φαντασία των χρηστών είναι που μεγέθυνε την αγωνία:

«Ο δολοφόνος συναντά των απαγωγέα», «η γυναίκα έχει μέλη και αίμα του άντρα της. Τον σκότωσε», «ο άνδρας έχει απαγάγει το παιδί από μια κοντινή παιδική χαρά», ήταν ορισμένες από τις παρατηρήσεις όσων ασχολήθηκαν με την εξ αποστάσεως εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο στόχος επετεύχθη αφού, μετά τις εκατομμύρια προβολές που γνώρισε το βίντεο, απλώς αποκαλύφθηκε η φάρσα, με τον Brandon Conner, να αποκαλύπτει ότι ο ίδιος συνέβαλε στη δημιουργία του βίντεο.

Όπως εξήγησε η γυναίκα δεν κουβαλούσε αίμα και ανθρώπινα μέλη, αλλά λάδι, το οποίο χύθηκε στο δρόμο. Επίσης ο άνδρας δεν είναι απαγωγέας αλλά ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος προσπαθεί να ελέγξει μια έκρηξη θυμού του γιου του. Ακολούθως, όπως εξήγησε ο TikTokker, ο Russki Ripoff, ένας καλλιτέχνης, πρόσθεσε μια σκοτεινή μουσική στο βίντεο, η οποία έκανε τη δουλειά της και προκάλεσε το κοινό σε ένα κύκλο μυστηρίου.

@brandonspam_ watch till the end😳🤝 @tshirts.style🛒✅ ♬ original sound – Brandon Conner

Μάλιστα το αρχικό βίντεο είχε δημοσιευτεί χωρίς κάποια μουσική υπόκρουση, ωστόσο στη συνέχεια, αφού άρχισε να γίνεται viral, αποφάσισε να δημιουργήσει μια δεύτερη έκδοσή του με την ανατριχιαστική μουσική ώστε να ενισχύσει το μυστήριο και να προκαλέσει το ενδιαφέρον.