H Zoë Kravitz όταν πήγε σε audition για την ταινία το 2012, της είπαν ότι ήταν δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια τέτοια ταινία. Να που μετά από 10 χρόνια υποδύεται την Catwoman για το « The Batman » του Matt Reeves. Παραδέχτηκε ότι της είχα πει πως δεν είχε την κατάλληλη εμφάνιση για έναν ρόλο στο «The Dark Knight Rises» του Christopher Nolan, λόγω του χρώματος του δέρματός της.

Η Kravitz με αφρικανικές και εβραϊκές ρίζες, ήρθε αντιμέτωπη με προκαταλήψεις στην κινηματογραφική βιομηχανία, ειδικά στα πρώτα βήματα της. «Ήταν πολύ σκληρό, όντας έγχρωμη γυναίκα και ηθοποιός να μου λένε εκείνη την εποχή ότι δεν μπορούσα κάνω την audition λόγω του χρώματος του δέρματός μου, αποκαλώντας με ”urban”. Δεν ξέρω αν αυτό προήλθε απευθείας από τον Chris Nolan. Πιστεύω ότι το είπε ένας υπεύθυνος του κάστινγκ ή ένας βοηθός σκηνοθέτη» αναφέρει στην Guardian.

Το 2022, λοιπόν, υποδύεται τη Selina Kyle – την Catwoman – στο πλευρό του Robert Pattinson, ο οποίος ενσαρκώνει τον Batman. Η Catwoman της Kravitz προσδιορίζεται για πρώτη φορά ως αμφιφυλόφιλη. Συνεργάστηκε επίσης με τον συγγραφέα-σκηνοθέτη Reeves για να κάνει τη Selina έναν πολύπλευρο χαρακτήρα, συμπεριλαμβάνοντας και τη δική της ζωή, εκτός της ιστορίας του «Batman». Καταλαβαίνουμε άρα ότι οι αντιλήψεις του όχι και τόσο μακρινού 2012, είναι παρελθόν. Μια σκουρόχρωμη γυναίκα δεν πάει να πει ότι μένει σε ένα προάστιο ή ένα γκέτο, ούτε ότι δεν πρέπει να παίζει ρόλους που δεν σχετίζονται με αυτό.

Ο ρατσισμός που βίωσε η Kravitz στον χώρο

Οι γονείς της Lenny Kravitz και Lisa Bonet έχουν καταρρίψει τα στερεότυπα με πολλούς τρόπους στις βιομηχανίες τους. «Ήταν δύο καλλιτέχνες που δεν έπαιζαν, δεν ντύθηκαν, δεν έμοιαζαν ούτε ακούγονταν σύμφωνα με το πώς θα έπρεπε να είναι ένας μαύρος βάσει των αντιλήψεων των λευκών», συνέχισε να λέει η Kravitz.

Ακόμα, «ανοίχτηκε» για προηγούμενες ρατσιστικές εμπειρίες στο Hollywood, όπου η εθνικότητα της ήταν ένα εμπόδιο. «Μια περιγραφή σε σενάριο για μια νέα, όμορφη και εξωστρεφής κοπέλα αναφέρεται σε χαρακτήρα που προέρχεται από την Καυκάσια φυλή. Μια Αφροαμερικανή περιγράφεται σαν φοβιτσιάρα» λέει στην Guardian. Ακόμα, αποκάλυψε ότι οι συνθήκες στα γυρίσματα της σειράς «Big Little Lies», δεν ήταν και οι ιδανικές.

Η Kravitz έπρεπε να συναναστραφεί με «περίεργους ρατσιστές στα μπαρ» κατά τη διάρκεια της παραγωγής, όπως αναφέρει. Τα γυρίσματα γίνονται κυρίως σε μια «λευκή περιοχή», κάτι που την έκανε να νιώθει άβολα. Το μόνο σίγουρο είναι πώς παρότι οι οπισθοδρομικές αντιλήψεις δεν έχουν καταρριφθεί ολοκληρωτικά, η Kravitz έχει καταφέρει να αποδείξει το ταλέντο της και με κάποιον τρόπο να «πάρει το αίμα της πίσω».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Brad Pitt: H νέα ταινία που πρωταγωνιστεί είναι γεμάτη δράση και χαβαλέ

The Batman: Είναι ο Robert Patinson ο 2ος καλύτερος που υποδύθηκε τον Σκοτεινό Ιππότη;