Τους έβγαλε η Δύση από το σύστημα SWIFT. Uefa και Fifa τους απέβαλλαν από τις διοργανώσεις εθνικών και συλλογικών ομάδων. Η Euroleague λογικά θα ακολουθήσει. Η EBU τους απέβαλλε από τη Eurovision. Η Ρωσία αντιμετωπίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της Δύσης και σύντομα οι κυρώσεις θα πάρουν ακόμα πιο καλλιτεχνική μορφή. Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο ανακοινώνουν ότι θα αποσύρουν ταινίες και υπηρεσίες τους από τη Ρωσία, με τελευταία προσθήκη το Batman της Warner Bros.

Warner Bros, Disney και Sony έχουν σταματήσει τις πρεμιέρες ταινιών τους στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Ρωσία, με τις ταινίες The Batman, Turning Red και Morbius να βρίσκονται σε στάση αναμονής μέχρι να τελειώσει η ρωσική εισβολή. Σίγουρα, αυτές οι αποφάσεις δεν ήρθαν μόνες τους, αλλά αποτέλεσαν και μέρος ενός lobbying που έχουν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις προς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις με δραστηριότητες στη Ρωσία, για να διακόψουν τις σχέσεις τους μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το The Batman ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την Παρασκευή στη Ρωσία όμως «υπό το φως της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia θα παύσει την πρεμιέρα της ταινίας The Batman», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το μεγάλο λάθος του Vladimir Putin

«Δεδομένης της απρόκλητης εισβολής στην Ουκρανία και της τραγικής ανθρωπιστικής κρίσης, διακόπτουμε τις πρεμιέρες των ταινιών μας στη Ρωσία. Παράλληλα, θα συνεργαστούμε με οργανισμούς για να προσφέρουμε άμεση βοήθεια και ανθρωπιστική στήριξη στους πρόσφυγες», ανακοίνωσε η Disney που δεν θα κυκλοφορήσει την animated ταινία Turning Red.

«Δεδομένης της αυξανόμενης στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία και της αβεβαιότητας και ανθρωπιστικής κρίσης που αναπτύσσονται στην περιοχή, θα διακόψουμε τις προγραμματισμένες πρεμιέρες μας στη Ρωσία. Οι σκέψεις και προσευχές μας πάνε σε όλους όσοι επηρεάζονται και ελπίζουμε να τελειώσει άμεσα η κρίση», ανακοίνωσε η Sony που ήταν να κυκλοφορήσει την ταινία Morbius μαζί με τη Marvel την επόμενη εβδομάδα.