Μέχρι να προβληθεί η ταινία The Flash με τους Έζρα Μίλερ (έχει επιλέξει να απαντά στο Αυτοί), το κινηματογραφικό σύμπαν της DC θα έχει τρεις Batman. Αυτόν του Ρόμπερτ Πάτινσον, αυτόν του Μάικλ Κίτον που εμφανίζεται στην ταινία και αυτόν του Μπεν Άφλεκ, που επίσης έχει 5 λεπτά παρουσίας. Θα είναι όμως τα τελευταία του.

Ο ηθοποιός μίλησε για το τέλος του από την DC 7 χρόνια μετά την ανάληψη του ρόλου του Batman που ήταν για χρόνια κενή θέση, μετά το τέλος του Κρίστιαν Μπέιλ και αφού πρώτα ανέφερε με αυτοπεποίθηση πως για πρώτη φορά ένιωσε ότι ερμήνευσε τον ρόλο όπως θα ήθελε, στο The Flash, έδωσε μια απάντηση για το μέλλον.

Σε αυτό δεν θα υπάρχει καμία ανάμειξή του με την DC, παρά το ότι ο Τζέιμς Γκαν είχε εκφράσει την επιθυμία να σκηνοθετήσει μια ταινία από το timeline της DC.

Τον Δεκέμβριο είχαν γίνει κάποιες κουβέντες, αλλά δεν έφεραν αποτέλεσμα και χθες ο Μπεν Άφλεκ ξέκοψε κάθε πιθανότητα.

«Δεν θέλω να σκηνοθετήσω τίποτα για τον Τζέιμς Γκαν και την DC. Απολύτως όχι. Δεν έχω κάτι εναντίον του. Καλός τύπος, σίγουρα θα κάνει υπέροχη δουλειά. Απλώς δεν θα ήθελα με τίποτα να σκηνοθετήσω με τον τρόπο που το κάνουν αυτοί. Δεν με ενδιαφέρει».

Αυτή η δήλωση του Μπεν Άφλεκ έχει ξεκάθαρη πηγή. Ο ηθοποιός δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα του Multiverse και με την πίεση του χρόνου που έχει το οργανόγραμμα της DC.

Έτσι, θα περάσει στο παρελθόν η σχέση του με τον Batman.

Για τον Τζέιμς Γκαν πάντως, αυτή είναι ακόμα μια δύσκολη συνθήκη, μια χυλόπιτα. Πριν λίγους μήνες είχε ακυρώσει εν μία νυκτί τον Χένρι Καβίλ και την τρίτη ταινία Wonder Woman. Γενικώς, για τον χαρακτήρα του δεν ακούγονται και τα καλύτερα.