Η σύζυγος ενός εκ των πέντε αγνοουμένων στο υποβρύχιο της OceanGate είναι απόγονος δύο πλούσιων επιβατών της Α’ θέσης του Τιτανικού, που το 1912 χάθηκαν για πάντα στο ιστορικό ναυάγιο.

Όπως αποκάλυψαν οι New York Times η Γουέντι Ρας, σύζυγος του Στόκτον Ρας επιβάτη του υποβρυχίου, είναι τρισέγγονη του Ισιντόρ Στράους, συνιδρυτή των πολυκαταστημάτων Macy’s στις ΗΠΑ και της Άιντα Στράους, που ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, όταν αυτό προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε παρασέρνοντας στο θάνατο πάνω από 1.500 επιβάτες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιζώντες του ναυαγίου του Τιτανικού ανέφεραν ότι η Άιντα Στράους είχε αρνηθεί μια θέση σε σωσίβια λέμβο, καθώς προτίμησε να μείνει στο πλοίο στο πλευρό του άνδρα της. Μάλιστα, η ιστορία της απαθανατίστηκε και στην ταινία Τιτανικός του 1997.

Στην ταινία – όπως φαίνεται στην εξωτερική φωτογραφία – ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να παραμένουν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι την ώρα που το πλοίο πλημμυρίζει.

Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος της Μίνι Στράους, μιας από τις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι. Η Μίνι Στράους παντρεύτηκε τον δρ Ρίτσαρντ Βέιλ το 1905 και ο γιος τους, Ρίτσαρντ Βέιλ τζούνιορ, διετέλεσε πρόεδρος των πολυκαταστημάτων Macy’s στη Νέα Υόρκη. Ο γιος του, ο δρ Ρίτσαρντ Βέιλ Γ΄είναι ο πατέρας της Γουέντι Ρας, όπως είπε στην εφημερίδα η Τζόαν Άντλερ, εκτελεστική διευθύντρια της Straus Historical Society.

Η Γουέντι και ο Στόκτον Ρας παντρεύτηκαν το 1986, σύμφωνα με αναγγελία γάμου της εποχής. Ο άνδρας της, ο 61χρονος Στόκτον Ρας, χάθηκε την Κυριακή μαζί με άλλους τέσσερις επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan.

Στο λογαριασμό της στο LinkedIn αναφέρεται ως διευθύντρια επικοινωνιών της OceanGate καθώς και ότι μετείχε την τελευταία τριετία σε τρία ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού.