Όσο περνούν οι μέρες, θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας απίστευτες αλλά και συγκινητικές ιστορίες σχετικά με τους πέντε αδικοχαμένους ανθρώπους που μπήκαν στο μοιραίο υποβρύχιο για να καταδυθούν στον βυθό του Ατλαντικού και να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού. Μία εξ αυτών έγινε γνωστή και αφορά τον γιο του δισεκατομμυριούχου Shahzada Dawood.

Ο 19χρονος Suleman που συνόδευε τον πατέρα του στην αποστολή, εξέφρασε δισταγμό για το αν θα πήγαινε, όπως δήλωσε η θεία του, Azmeh Dawood, σε συνέντευξή της την Πέμπτη στο NBC News.

Σύμφωνα με την ίδια, ο νεαρός είχε ενημερώσει άτομο το οικογενειακού της περιβάλλοντος, ότι «δεν έχει πολλή όρεξη» και ότι «νιώθει τρομοκρατημένος να κάνει το ταξίδι με το συγκεκριμένο υποβρύχιο για να δει τα συντρίμμια του Τιτανικού».

Αλλά ο 19χρονος κατέληξε εν τέλει να επιβιβαστεί στο υποβρύχιο της OceanGate επειδή το ταξίδι θα συνέπιπτε με το Σαββατοκύριακο της Γιορτής του Πατέρα και ήθελε να ευχαριστήσει τον πατέρα του, ο οποίος ήταν παθιασμένος με τις ιστορίες του Τιτανικού, σύμφωνα με την Azmeh.

Οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου

Υπενθυμίζεται ότι, μαζί με τον 48χρονο Shahzada Dawood, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα τη Βρετανία και τον 19χρονο γιο του Suleman, βρισκόντουσαν στο υποβρύχιο και ο δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, ο Stockton Rush διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Inc, της εταιρείας στην οποία ανήκει το «Titan» και o Paul Henri Nargeolet επικεφαλής πολλών αποστολών στην τοποθεσία του Τιτανικού.