Ο θάνατος μιας Πολωνής και του 7χρονου γιου της την περασμένη εβδομάδα, μετά την πτώση τους από το πλοίο Stena Spirit, το οποίο έπλεε υπό δανική σημαία στη Βαλτική Θάλασσα, δεν ήταν ατύχημα. σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα των δανικών Aρχών.

Ταξίδευε από τη Σουηδία στην Πολωνία, εξ ού και η σουηδική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες του πλοίου ζητώντας πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν πιθανά να εξηγήσουν πώς συνέβη η τραγωδία.

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αγόρι έπεσε στη θάλασσα και η μητέρα του πήδηξε για να το σώσει, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται πως δεν ταιριάζει με αυτή την εκδοχή των γεγονότων, με τον εισαγγελέα και τη δανική ναυτιλιακή Αρχή να ερευνούν σε βάθος την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το αγόρι είχε πέσει και η μητέρα του πήδηξε για να το σώσει, αλλά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας λέγεται ότι δεν ταιριάζει με αυτή την εκδοχή των γεγονότων. Το σουηδικό πλοίο Stena Spirit είχε 310 επιβάτες και βρισκόταν στη μέση του ταξιδιού του προς την Γκντίνια της Πολωνίας από την Καρλσκρόνα της Σουηδίας όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

«Η έρευνά μας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα», δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ο Oessur Jarleivson Hilduberg, επικεφαλής της δανικής Αρχής διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων. Η προκαταρκτική έρευνα είχε συλλέξει στοιχεία από βίντεο, φωτογραφίες και μάρτυρες, δήλωσε ο Hilduberg.

Εκπρόσωπος της σουηδικής ναυτιλιακής διοίκησης δήλωσε ότι το παιδί έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων. «Αρχικά λάβαμε μια αναφορά ότι ένα άτομο είχε πέσει στη θάλασσα, στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν δύο», δήλωσε ο Lars Blom, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης στο κέντρο διάσωσης της.

Πλοία και ελικόπτερα από τη Σουηδία και από μονάδες του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν στην περιοχή συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης.