Στη δημοσιότητα έδωσε το CNN βίντεο που δείχνει το πως ξεκίνησε η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς καθώς και εικόνες από τα τούνελ κάτω από τη Γάζα.

Το βίντεο, που δόθηκε στο CNN από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), προέρχεται από την κάμερα ενός εκ των τρομοκρατών που συμμετείχαν στην επίθεση. Μεταξύ άλλων, δείχνει και ένα τμήμα του διαβόητου δικτύου των υπόγειων τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με στοίβες εφοδίων στους στενούς διαδρόμους και τις λέξεις «αυτό που κρύβεται είναι πολύ χειρότερο», στα αραβικά.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το ίδιο άτομο χρησιμοποιεί την κάμερα στο στιγμιότυπο, που δείχνει ένα μεγαλύτερο δωμάτιο που χρησιμεύει ως διασταύρωση οδηγώντας σε μια σειρά στενότερων τούνελ.

Στις εικόνες διακρίνονται ο 24χρονος και τα υπόλοιπα μέλη των ενόπλων της Χαμάς να περνούν από τον φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ σε ισραηλινό έδαφος με φορτηγάκια και μοτοσικλέτες φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Φέρουν Καλάσνικοφ, πολεμοφόδια και από τα σακίδια στις πλάτες ορισμένων εξέχουν εκτοξευτές ρουκετών. Δείχνουν κάπως ασυντόνιστοι καθώς οδηγούν τα οχήματά τους μέσα στο ισραηλινό έδαφος, προτού φθάσουν σε χωράφι κοντά στην πόλη Κισουφίμ, όπου αρχίζουν τις ανταλλαγές πυρών με στρατιώτη των IDF.

Ο ένοπλος της Χαμάς με την κάμερα στολής τρέχει, πυροβολώντας με όπλο του για να παρέχει κάλυψη σε έναν από τους συντρόφους του, που μεταφέρει χειροβομβίδες.

Εντοπίζοντας τον Ισραηλινό στρατιώτη στο έδαφος, πυροβολεί πολλές φορές και τον εκτελεί εν ψυχρώ. Στη συνέχεια αρπάζει το τυφέκιο Tavor του θύματός του και πανηγυρίζει για την εκτέλεσή του ποζάροντας για σέλφι με την κάμερα στολής του, ενώ τον πλησιάζουν άλλοι ένοπλοι της Χαμάς για να τον συγχαρούν.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σοκαριστική καταγραφή της εκτέλεσης, ο τρομοκράτης στρέφει πάνω του την κάμερα GoPro λέγοντας ότι είναι 24 ετών, πατέρας, ότι σκότωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες και ζητάει από τον Αλλάχ να του χαρίσει τη νίκη και τον θάνατο ενός «μάρτυρα».

Η ομάδα των μελών της Χαμάς συνεχίζει τους πανηγυρισμούς καθώς περνά δίπλα από τις διάσπαρτες σε δρόμο σορούς Ισραηλινών και φθάνει λίγο αργότερα στο κιμπούτς Ρέιμ, όπου ο ένοπλος βγαίνει από το όχημά του και πυροβολεί εναντίον ενός Ισραηλινού στρατιώτη σε απόσταση.

Ο τρομοκράτης με την κάμερα στολής πυροβολεί έξω από το στρατιωτικό φυλάκιο στο κιμπούτς προτού σταματήσει για ένα δευτερόλεπτο. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή κάποιος από το φυλάκιο απαντά στα πυρά χτυπώντας τον ένοπλο, που σωριάζει ουρλιάζοντας από τους πόνους στο έδαφος. Η ανάσα του κόβεται σιγά-σιγά και τελικά πεθαίνει.

Την ίδια ώρα, άλλοι μαχητές της Χαμάς συνέχιζαν επί ώρες να σπέρνουν τρόμο και θάνατο, σκοτώνοντας περί τους 1.400 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και παίρνοντας μαζί τους περίπου 240 ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας.