Άσχημες μνήμες ξύπνησε η είδηση πως ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ και η μητέρα της κινδύνευσαν με τροχαίο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν παπαράτσι.

Την «παρ’ ολίγον καταστροφική καταδίωξη με αυτοκίνητα» που ενεπλάκησαν οι τρεις άνθρωποι εξαιτίας των παπαράτσι που τους κυνηγούσαν έκανε γνωστή ένας εκπρόσωπος του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου.

«Χθες το βράδυ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και η κυρία Ράγκλαντ ενεπλάκησαν σε μια σχεδόν καταστροφική καταδίωξη αυτοκινήτων από μία ομάδα εξαιρετικά επιθετικών παπαράτσι», ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αυτή η ανελέητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, οδήγησε σε πολλές συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και δύο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Χάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού.

«Μπορεί το να είσαι δημόσιο πρόσωπο να συνοδεύεται από ένα αυξημένο ενδιαφέρον από το κοινό, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια ασφαλείας κανενός», τόνισε το ζευγάρι σε δήλωσή του.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Χάρι, τη Μέγκαν και τη μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, σε ένα ταξί.

«Το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνεπάγεται από ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει ποτέ να βαρύνει την ασφάλεια κανενός», είπε ο εκπρόσωπος του Χάρι και πρόσθεσε: «Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των τρόπων με τους οποίους ελήφθησαν, ενθαρρύνει μια εξαιρετικά επιθετική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».

Μια άλλη εκδοχή εντούτοις του περιστατικού με την καταδίωξη των τριών ατόμων δίνει η δήλωση του οδηγού ταξί που τους μετέφερε. Μιλώντας στην Washington Post, o Σάνκχαρν Σιν τόνισε χαρακτηριστικά: «Γύρω στις 11 το βράδυ παρέλαβα τον πρίγκιπα Χάρι, τη σύζυγό του και μία ακόμα γυναίκα από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης.

Την ώρα που οδηγούσα ένιωθα ότι κάποια αυτοκίνητα μας ακολουθούν, χωρίς ωστόσο να απειλούμαι. Το όλο περιστατικό κράτησε περίπου δέκα λεπτά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι απειλήθηκα. Εξάλλου, στη Νέα Υόρκη βρισκόμαστε και ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά».

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, πάντως, αναφέρθηκε στο περιστατικό, δίχως τη διάσταση που έδωσε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης βοήθησε την ιδιωτική ομάδα ασφαλείας που προστάτευε τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Υπήρχαν πολλοί φωτογράφοι που έκαναν τη μεταφορά τους δύσκολη.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν σύγκρουση, προσαγωγές, τραυματισμοί ή συλλήψεις», σημείωσε το NYPD.