Ήταν περίπου 10.30 το βράδυ στο Λιούιστον του Μέιν όταν οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για πυροβολισμούς σε διαφορετικά σημεία της κωμόπολης και τέθηκαν σε συναγερμό. 27 ώρες μετά και αφού όλη η πόλη έχει μπει σε καθεστώς lockdown, ο δράστης εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

Παρότι εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται στον δρόμο και αναζητούν ίχνη του, παρά την έφοδο του FBI σε ιδιοκτησίες της οικογένειάς του, ο Ρόμπερτ Καρντ δεν έχει εντοπιστεί, γεγονός που εντείνει την ανησυχία ότι δεν αποκλείεται να σχεδιάζει και νέα επίθεση, μετά το μακελειό σε αίθουσα μπόουλινγκ και σε μπαρ.

Μέιν, ένοπλος, νεκροί

Με δεδομένο δε ότι πρόκειται για άτομο που γνωρίζει πολύ καλά τα όπλα, καθώς είναι εκπαιδευτής και έφεδρος στρατιωτικός, οι αμερικανικές Αρχές «τρέμουν» όσο δεν τον εντοπίζουν για να τον συλλάβουν. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι το αυτοκίνητό του που εγκατέλειψε στην πόλη Λίσμπιν, περίπου 12 χλμ.. μακριά από το Λιούιστον.

Όπως προκύπτει από όσα έχουν γίνει γνωστά από χθες, ο Καρντ κατετάγη στην εθνοφρουρά του Μέιν το 2002, είχε τον βαθμό του λοχία και υπήρξε εκπαιδευτής σκοποβολής και οπλουργός.

Το τελευταίο διάστημα φέρεται να έπασχε από σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές και μάλιστα άκουγε «φωνές» με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική για δύο εβδομάδες τον περασμένο Αύγουστο, προτού λάβει εξιτήριο».

Έφοδος του FBI

Αργά χθες βράδυ, ώρα Ελλάδα, το FBI έκανε έφοδο μαζί με ειδικές δυνάμεις στην τελευταία γνωστή διεύθυνση κατοικίας του Καρντ και αναζητήθηκε υλικό από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχει ένα ενδεχόμενο ο φερόμενος ως δράστης να αναζητούσε την πρώην σύντροφό του όταν μπήκε στο μπαρ. Πηγές της αστυνομίας τόνισαν στο ABC News ότι άφησε σημείωμα αυτοκτονίας στον γιο του χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί ποια ήταν τα κίνητρά του γι αυτό το χτύπημα που προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ.