Ο Ιβάν Μιαντίνι, ένας από τους καταγγέλοντες, αναφέρει ότι ο ίδιος και ο σύζυγός του είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους όταν έγιναν στόχος των νεαρών με τους δύο να καταλήγουν τραυματισμένοι. Μάλιστα, οι δράστες έσπασαν τη μύτη του ενός. 

Πρόκειται για μια άγρια επίθεση καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του Μιαντίνι, τους πετούσαν πέτρες βρίζοντάς τους και απειλώντας ότι «θα βιάσουν τον σκύλο τους».

«Άρχισαν να μας ρίχνουν μπουνιές και πέτρες, ακόμη και μεγάλες πέτρες. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, σαν σε ένα λεπτό. Μας κατηγόρησαν ακόμη και ότι είμαστε παιδόφιλοι», είπε. 

Το θύμα βιντεοσκόπησε την επίθεση, με το απόσπασμα να κοινοποιείται στο Dublin Live σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες.

«Δεν βιντεοσκόπησα με σκοπό να το μοιραστώ με την αστυνομία. Υπάρχει και άλλος τρόπος να προχωρήσουμε εδώ. Θέλω να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και ποια είναι η κατάστασή τους.

Θέλω πραγματικά να μάθω πριν προχωρήσει η υπόθεση περαιτέρω», είπε χαρακτηριστικά ο Μιαντίνι.
Αστυνομική πηγή, η οποία ελπίζει ότι το ζευγάρι θα προβεί σε επίσημη καταγγελία, δήλωσε ότι είναι ενήμεροι για το βίντεο, το οποίο χαρακτήρισε σοκαριστικό. 

«Αυτές οι συμμορίες εφήβων δεν έχουν καμία δικαιολογία για τέτοιες χυδαίες ομοφοβικές και ρατσιστικές προσβολές», σημείωσε.