Σε βίντεο στιγμή κατά την οποία ο ισραηλινός στρατός αποκρούει την απόπειρα εισβολής της Χαμάς, δια θαλάσσης.

Το βίντεο με την επίθεση της Χαμάς

Συγκεκριμένα, άνδρες των Ταξιαρχών Εζεντίν αλ-Κάσαμ σκόπευαν να περάσουν βόρεια κατά μήκος των ακτών και να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε, μετά την απόπειρα εισβολής το βράδυ της Τρίτης, ότι το Πολεμικό Ναυτικό του επιτέθηκε στους άνδρες της Χαμάς καθώς «προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας». 

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες», ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για οκτώ νεκρούς. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

Η Αεροπορία του Ισραήλ μετέδωσε τα εξής: «πυρήνας της Χαμάς εντοπίστηκε στο Κιριάτ από τον ναυτικό έλεγχο του θαλάσσιου βραχίονα. Τα μέλη της οργάνωσης βγήκαν μέσω μίας σήραγγας στην παραλία στη Λωρίδα της Γάζας και σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν σε ισραηλινό έδαφος, στην περιοχή Ζικίμ, δια θαλάσσης. Αεροσκάφη και ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο τούνελ από το οποίο βγήκαν τα μέλη της Χαμάς καθώς και στην αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούσαν».