Πλάνα της 19χρονης Naama Levy να μπαίνει σε ένα τζιπ στη Γάζα, με το γκρι παντελόνι της λερωμένο από αίμα, δημοσιεύτηκαν από τη Χαμάς και κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η Naama φαίνεται στο βίντεο μελανιασμένη και πληγωμένη, με τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της, καθώς την σπρώχνουν μέσα στο όχημα, ενώ οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν “Ο Θεός είναι μεγάλος!” στα αραβικά. “Δεν μπορείς να κυκλοφορείς και να μην βλέπεις κάπου αυτό το υλικό επειδή το έδειχναν συνέχεια σε επανάληψη“, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια της η μητέρα της, Ayelet Levy Shachar.

Η έφηβη, που μόλις είχε αρχίσει τη στρατιωτική της θητεία, είναι μία από τους περισσότερους από 240 ομήρους της Χαμάς οι οποίοι έσπασαν τα φράγματα ασφαλείας γύρω από τη Γάζα και εισέβαλαν μέσα από τα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι θα επιστρέψει σε μένα“, δήλωσε η μητέρα της, τονίζοντας ότι την έχει συνέχεια στο μυαλό της και ότι τη φαντάζεται να κρατείται σε ένα από τα τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα. “Πού ξαπλώνει; Πού βάζει το κεφάλι της; Τι τρώει; Κοιμάται; Έχει νερό; Έχει καθαρό αέρα; Έχει καθόλου αέρα;” αναρωτιέται.

“Κοιτάξτε τα πλάνα που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μπήκαν μέσα και αυτό ήθελαν να κάνουν, μπήκαν μέσαγια να κάνουν το κακό. Και αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, θα μπορούσε να είναι ο καθένας στη θέση της κόρης μου“, είπε.

Μόνο τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ένας ακόμη διασώθηκε από ισραηλινά στρατεύματα. Όμως οι προσπάθειες που υποστηρίζονται από το Κατάρ για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση άλλων έχουν παγώσει και όλο και περισσότερο η παγκόσμια προσοχή έχει στραφεί στα θύματα των βομβαρδισμών, πιέζοντας το Ισραήλ να σταματήσει τα πυρά.

Η Levy Shachar δήλωσε ότι κατά καιρούς συμμετέχει σε συγκεντρώσεις για να ζητήσει την επιστροφή των ομήρων, αλλά ως επί το πλείστον σκέφτεται απλά την κόρη της. “Θέλω απλώς να τελειώσουν όλα αυτά. Δεν θέλω να μιλάω σε κάμερες πια, δεν θέλω να βρίσκομαι σε πλήθη. Θέλω απλά να είμαι πίσω στο σπίτι και να έχω τη Naama μαζί μου. Αυτό είναι όλο” κατέληξε.