Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως το πεζικό τους πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στη Γάζα» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Χαμάς: Κατάπαυση πυρός αν θέλετε να απελευθερωθούν όμηροι

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, δεν μπορεί να απελευθερώσει ομήρους, τους οποίους απήγαγε στη διάρκεια της επίθεσής της στο Ισραήλ, μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός, δήλωσε μέλος αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέλος της Χαμάς Αμπού Χαμίντ υποστήριξε πως η Χαμάς χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς οι οποίοι απήχθησαν από το Ισραήλ και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

«Έπιασαν δεκάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άμαχοι, και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους βρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και μετά να τους απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Χαμίντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με την Κομερσάντ, πως χρειάζεται ένα ήρεμο περιβάλλον για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. Η Χαμάς υποστήριξε χθες, Πέμπτη, ότι περίπου 50 από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Το Ισραήλ έχει καλέσει τη Ρωσία να απελάσει την αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα και έχει χαρακτηρίσει την πρόσκλησή της «αξιοθρήνητη».