Ο Ερντογάν απασφάλισε για ακόμη μια φορά εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρομοιάζοντας τον αυτή τη φορά με τον «ναζιστή και καταπιεστή» Χίτλερ σε ομιλία του στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν είπε ότι η Δύση έχει όλο το βάρος της επίθεσης στη Γάζα επάνω της και ότι τα εγκλήματα του Νετανιάχου στον λαό της Γάζας είναι ακόμα μεγαλύτερα από εκείνα του Χίτλερ.

«Τα πάντα, από την ΕΕ μέχρι τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, έχουν αποτύχει σε αυτή την κρίση στη Γάζα. Συνειδητοποιήσαμε ότι οι θεσμοί που λένε μεγάλα λόγια είναι εντελώς άδειοι όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Από σήμερα, έχουν περάσει 80 ημέρες από την έναρξη των επιθέσεων. Όλες οι αξίες της ανθρωπότητας ‘πυροβολήθηκαν’ μπροστά στα μάτια μας. Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι… Ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο αυτός. Η Δύση και οι ΗΠΑ προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη στο Ισραήλ. Σκότωσαν περισσότερους από 20 χιλιάδες κατοίκους της Γάζας. Βομβαρδίστηκαν νοσοκομεία, σχολεία και χώροι λατρείας, που δεν πρέπει να αγγίζονται ούτε στον πόλεμο. Επιστήμονες της Γάζας μαρτύρησαν μαζί με τις οικογένειές τους».

«Παρακολουθούμε, με βαριά καρδιά, τη σφαγή 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά τις δεκάδες προσπάθειες στο διπλωματικό πεδίο, δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία εκατοντάδων κατοίκων της Γάζας. Ως μουσουλμάνοι, και κυρίως ως άνθρωποι, βιώνουμε την αμηχανία του να μην μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή τη σκληρότητα στον κόσμο μας. Σήμερα η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα για τον Χίτλερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία δεν έχει φωνή. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Η Δύση είναι χρεωμένη και δεν μπορεί να μιλήσει» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.

*Photo Credits; SHUTTERSTOCK