Σε δέκα συλλήψεις υπόπτων, σχετικά με την εκτέλεση των έξι «Ντάλτον» στη Λούτσα, προχώρησαν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των εγχώριων μέσων ενημέρωσης οι αστυνομικές Αρχές στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, ANKA, οι συλλήψεις των δέκα έλαβαν χώρα σε συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, καθώς υπήρχε υποψία ότι τα μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν ενέργεια αντιποίνων στην Κωνσταντινούπολη για το μακελειό στη Λούτσα.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης, στις έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση του Κλάδου Οργανωμένου Εγκλήματος, τα μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν αντίποινα.

Το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκετο απόγευμα της Δευτέρας (11/9) στη Λούτσα και οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, δίνουν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια, η ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, σημαίνοντας συναγερμό σε λιμάνια και αεροδρόμια για αυξημένους ελέγχους.