Ο Αυστραλός που διασώθηκε στο Μεξικό, μένοντας μεσοπέλαγα για τρεις μήνες με την σκυλίτσα του, δηλώνει «ευγνώμων» που είναι ζωντανός αφού πάτησε το πόδι του στην ξηρά για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δοκιμασία του.

Ο 54χρονος Timothy Lyndsay Shaddock αστειεύτηκε, σημειώνοντας ότι επέζησε με «πολύ σούσι», αναφερόμενος στα ωμά ψάρια με τα οποία θρεφόταν, αλλά παραδέχτηκε ότι «δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνε» όταν αποβιβάστηκε την Τρίτη στην πόλη Manzanillo του Μεξικού από το ψαροκάικο που τον έσωσε.

«Νιώθω καλά. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ό,τι ήμουν» είπε ο Shaddock, χαμογελαστός, γενειοφόρος αλλά αρκετά αδύναμος, στους δημοσιογράφους στην αποβάθρα. Διαβεβαίωσε δε ότι και η Bella, η τετράποδη σύντροφος που μοιράστηκαν την εμπειρία, χαίρει άκρας υγείας.

Το βίντεο που έρχεται στην δημοσιότητα από την στιγμή της διάσωσης συγκινεί, προβάλλοντας τον πρωταγωνιστή να εκφράζει τις ευχαριστίες του με ένα νόημα ευγνωμοσύνης, βάζοντας το χέρι του στο στήθος και ευχαριστώντας διαρκώς τους ψαράδες που έσπευσαν στο σημείο.

Ο Αυστραλός ναυαγός ομολογεί ότι συνάντησε πολλές δυσκολίες για να επιβιώσει, παρά το γεγονός ότι είναι συνηθισμένος να περιπλανιέται μόνος στη θάλασσα. Ο ωκεανός άλλωστε, «είναι μέσα μας», εξομολογείται. Για να διατηρήσει την ψυχραιμία του μάλιστα, πέρασε αρκετές ώρες βουτώντας στη θάλασσα, γεγονός που τον βοήθησε να μείνει πνευματικά ισχυρός.

«Θα προσπαθούσα να βρω την ευτυχία μέσα μου και την βρήκα πολύ μόνος μου στη θάλασσα».

«Υπήρχαν πολλές, πολλές, πολλές κακές μέρες και πολλές καλές μέρες», υπογράμμισε.