Τα τελευταία 2 χρόνια στη Φλόριντα γίνονται διαρκώς νομοθετικές ρυθμίσεις που ορίζουν το πλαίσιο επικοινωνίας ζητημάτων φύλου και σεξουαλικότητας προς τα παιδιά δημοτικού από τους δασκάλους τους. Μετά από την απαγόρευση συζητήσεων για το φύλο, φαίνεται πως στα σχολεία δεν επιτρέπεται ούτε η Ιστορία της Τέχνης που περιλαμβάνει αρκετά γυμνά αγάλματα, αν κρίνει κανείς από το περιστατικό σε σχολείο της πολιτείας.

Μια διευθύντρια σχολείου έδειξε κατά τη διάρκεια μαθήματος για την Αναγέννηση, το διάσημο άγαλμα του Μικελάντζελο, τον Δαυίδ, στους μαθητές του. Ο Δαυίδ είναι γυμνός και τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα.

Ένας γονέας έκανε παράπονα και μίλησε για έκθεση του παιδιού του σε πορνογραφική εικόνα, ενώ δύο ακόμα τον ακολούθησαν και ζήτησαν να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το τι θα διδαχτούν τα παιδιά τους όταν πρόκειται για τέτοιο περιεχόμενο.

Η διευθύντρια, που παρέδιδε το μάθημα σε παιδιά 11 και 12 ετών και δε γινόταν να μην αναφερθεί σε έργα-σύμβολα της Αναγέννησης και της τέχνης εν γένει, όπως Η Δημιουργία του Αδάμ του Μικελάντζελο ή Η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από τελεσίγραφο από το Συμβούλιο του σχολείου Tallahassee Classical School στο Ταλαχάσι της Φλόριντα.

σχολείο

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η Χόουπ Καρασκίγια άκουσε να της ζητούν είτε να παραιτηθεί είτε να απολυθεί και υποχώρησε στις πιέσεις, μην προλαβαίνοντας να συμπληρώσει ούτε χρόνο στην διεύθυνση του σχολείου.

Το παράδοξο είναι πως η Καρασκίγια είχε στείλει ενημερωτικό μήνυμα στους γονείς πριν έναν χρόν για το ίδιο μάθημα στα τότε 12χρονα, αλλά φέτος δεν το έκανε και γι’ αυτό κρίθηκε πως έπρεπε να αποπεμφθεί. «Οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ότι τα παιδιά τους διδάσκονται ένα αμφιλεγόμενο θέμα και θα δουν αντίστοιχες εικόνες. Δεν πρόκειται να δείξουμε όλο το άγαλμα του Δαυίδ σε παιδιά νηπιαγωγείου ή παιδιά δημοτικού. Η καταλληλότητα του είναι μόνο από μια ηλικία και πάνω, την οποία ακόμα ψάχνουμε», δήλωσε ο Μπάρνι Μπίσοπ, επικεφαλής του Συμβουλίου.

Αυτό το περιστατικό ήρθε ως αποτέλεσμα της επέκτασης του σχετικού νόμου από τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, σύμφωνα με τον οποίο η απώλεια της δουλειάς και των πτυχίων είναι η τιμωρία σε οποιονδήποτε δάσκαλο επιχειρεί να μιλήσει περί σεξουαλικότητας στα παιδιά.