Ο δραπέτης Danelo Cavalcante είναι υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Πολιτείας της Πενσιλβάνια το πρωί της Τετάρτης, τερματίζοντας το ανθρωποκυνηγητό του ισοβίτη που έσπερε τρόμο τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα από την αστυνομία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια. Η αναζήτηση του Danelo Cavalcante έχει τελειώσει. Τώρα είναι υπό κράτηση», ανέφερε μήνυμα των αρχών που στάλθηκε στους κατοίκους της περιοχής.

Βίντεο από διεθνή μέσα τον παρουσιάζει με χειροπέδες, να συνοδεύεται στο πίσω μέρος ενός τεθωρακισμένου οχήματος, πλαισιωμένο από πάνω από δώδεκα αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι τα σχολεία έκλεισαν και οι κάτοικοι τέθηκαν σε επιφυλακή καθώς η αστυνομία αναζητούσε τον δραπέτη στην περιοχή περίπου 20 μίλια βόρεια της φυλακής από την οποία έφυγε πριν από δύο εβδομάδες. Ζητήθηκε μάλιστα από τους πολίτες να κλειδώσουν τις πόρτες τους και να παραμείνουν μέσα καθώς η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο Cavalcante ήταν οπλισμένος, ενώ κλειστές παρέμειναν και οι επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών, εντοπίστηκε μέσα σε σπίτια, κατάφερε να ξεγλιστρήσει από την στυνομίας, έκλεψε ένα βαν, άλλαξε την εμφάνισή του, εμφανίστηκε στο σπίτι ανθρώπων που γνώριζε πριν από χρόνια και έκλεψε ένα πυροβόλο όπλο.

Η μητέρα του, που ζει σε επαρχιακή περιοχή της Βραζιλίας, δήλωσε στους New York Times ότι δεν την εκπλήσσει η ικανότητα του γιου της να διαφεύγει από τις αρχές των ΗΠΑ, διότι είχε ήδη καταφέρει να πράξει το ίδιο στη χώρα του, όπου κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άνδρα.

Δήλωσε δε, ότι δεν θα ήθελε να δει τον γιο της να πεθαίνει σε μια αμερικανική φυλακή και εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερα «να πεθάνει σύντομα» αντί «να πάει κάπου όπου θα υποφέρει και θα πεθάνει».

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter