Έτοιμος να καταστρέψει τη Δύση με πυρηνικά όπλα δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε νέες δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων σήμερα, όπως δήλωσε ο ανώτατος βοηθός του σε θέματα ασφαλείας. Ο Νικολάι Πατρούσεφ επέμεινε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα επιτεθεί στη Δύση εάν γίνουν προσπάθειες να νικηθεί και να διαμελιστεί η Ρωσία.

Σήμερα η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους στη Θάλασσα της Ιαπωνίας σε μια δοκιμή όπλων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της.

«Στα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας, πυραυλοφόρα σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ (τύπου) Μασκίτ εναντίον ομοιώματος θαλάσσιου εχθρικού στόχου», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

«Ο στόχος, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, επλήγη απευθείας από δύο πυραύλους», πρόσθεσε.

Ο P-270 Μασκίτ (κωδικός NATO: SS-N-22 Sunburn) είναι υπερηχητικός πύραυλος Κρουζ μέσου βεληνεκούς, σοβιετικού σχεδιασμού, ικανός να καταστρέφει πλοία επιφανείας, με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.Η Μόσχα μίλησε για «προγραμματισμένηά πτήση».

Ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κρεμλίνου Rossiyskaya Gazeta, είπε: «Κάποιοι άνθρωποι στη Δύση μιλούν ήδη για εκδίκηση που θα οδηγούσε σε στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας». Αγνοώντας τη βάναυση εισβολή του Πούτιν στην κυρίαρχη Ουκρανία και τον απειλητικό παγκόσμιο πόλεμο πλήρους κλίμακας, ισχυρίστηκε: «Η Ρωσία είναι υπομονετική και δεν εκφοβίζει κανέναν με τη στρατιωτική της υπεροχή. «Ωστόσο, διαθέτει μοναδικά σύγχρονα όπλα ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξή του».

Οι απειλές του περιελάμβαναν την απαίτηση του Πούτιν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ επί του παρόντος «κάνουν ό,τι θέλουν στην Ευρώπη, αγνοώντας το γεγονός ότι ο ηγετικός ρόλος στην ήπειρο ήταν ιστορικά της Ρωσίας», είπε στην εφημερίδα του Κρεμλίνου Rossiyskaya Gazeta.