Ο Alec Baldwin, παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις Αρχές, οι οποίες ερευνούν τον πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας Rust, που κόστισε τη ζωή της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins και τραυμάτισε σοβαρά τον σκηνοθέτη της ταινίας, Joel Souza. Το όπλο, το οποίο θα έπρεπε να είναι ένα απλό prop, το κρατούσε ο 63χρονος ηθοποιός, μην γνωρίζοντας – όπως όλα έδειχναν μέχρι τώρα- πως είναι γεμάτο. 

Η Αστυνομία του Santa Fe, επιβεβαίωσε χθες πως ο Alec Baldwin, παρέδωσε την τηλεφωνική συσκευή του σε Αρχές κοντά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Νωρίτερα, ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, είχαν πει πως ο ηθοποιός δεν συνεργαζόταν.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Santa Fe, Juan Rios, δήλωσε στην Los Angeles Times, την Παρασκευή, πως οι Αρχές σκοπεύουν να συλλέξουν στοιχεία, όπως προσωπικά του μηνύματα και ηχητικά ντοκουμέντα, ως μέρος της έρευνας πάνω στο περιστατικό.

Ο συνήγορος του Alec Baldwin, Aaron Dyer, είπε στη θυγατρική του BBC, CBS News, πως ο πελάτης του παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο από μόνος του.

«Το θέμα δεν είναι το τηλέφωνο του και δεν βρίσκεται καμία απάντηση εκεί. Ο Alec δεν έκανε τίποτα λάθος»

Ωστόσο, πρόσφατη καταγγελία προς τον ηθοποιό, ορίζει πως το σενάριο δεν έλεγε να πυροβολήσει εκείνη τη στιγμή που αποδείχτηκε μοιραία.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, χαρακτήρισαν την συμπεριφορά του Alec Baldwin αλλά και των παραγωγών, ως απαράδεκτη και τον κατηγορούν για αμέλεια στην τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Πηγή: BBC