Νέα βίντεο που κυκλοφόρησαν από την έρευνα για τον πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας Rust, φέρνουν στη δημοσιότητα την πρώτη συνέντευξη των ερευνητών με τον ηθοποιό Alec Baldwin. Ο Baldwin χειριζόταν ένα όπλο ενώ έκανε πρόβες στο Bonanza Creek Ranch στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο, όταν πυροβόλησε και σκότωσε την κινηματογραφίστρια, Halyna Hutchins, ενώ τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza.

Από τότε η οικογένεια της Hutchins έχει ξεκινήσει «ανθρωποκυνηγητό» ενάντια της παραγωγής, που δεν τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Τις πρώτες στιγμές της συνέντευξής του, ο Baldwin ρωτά αν κατηγορείται για κάτι, στο οποίο ο αστυνόμος του απαντά αρνητικά. Του εξηγεί ότι είναι απλώς μια συνέντευξη πριν διαβάσει τα δικαιώματά του πριν από την ανάκριση.

Στην συνέχεια ο Baldwin ακούγεται να περιγράφει τη διαδικασία χειρισμού των όπλων και τα συνήθη βήματα που γίνονται στο σετ. «Πιστεύεις ότι κάποιος θα το έκανε εσκεμμένα;» τον ρωτάνε, με τον ηθοποιό να απαντά ότι δεν φαντάζεται ποιος θα το έκανε αυτό.

Το βίντεο είναι ένα από τα αρχεία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, ηχογραφήσεων και εκθέσεων που σχετίζονται με την έρευνά του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στην συνέντευξη ο Baldwin είπε ότι δεν ήξερε το επίθετο του προμηθευτή όπλων της ταινίας, δηλαδή της Hannah Gutierrez Reed, που του έδωσε το όπλο κατευθείαν. Όταν ρωτήθηκε αν έλεγξε ο ίδιος φυσικά το όπλο, ο Baldwin απάντησε ότι ο προμηθευτής το ελέγχει. Μάλιστα, ανέφερε ότι Gutierrez Reed και η ομάδα της, τον έντυσαν με μια θήκη όπλου, μαχαίρι και το φονικό αντικείμενο.

Εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθεί με ένα άσφαιρο, η οποία απαιτεί από τον ηθοποιό να αντιδράσει, όπως θα έκανε όταν εκτοξεύονταν μια σφαίρα. Έκανε τις κινήσεις της σκηνής, αγγίζοντας το σώμα του, προσομοιώνοντας το περιστατικό. «Ήταν η πρώτη φορά που γυρίζαμε αυτό το πλάνο, κάναμε πρόβες για αυτό το πλάνο».

Η σκηνή με τον Baldwin και το όπλο πριν τον πυροβολισμό

Ο δικηγόρος του Baldwin είπε ότι ο ηθοποιός βοηθάει στην έρευνα, ενώ κάποιες από τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα επιβεβαιώνουν την περιγραφή των γεγονότων του.

Σε ένα άλλο βίντεο, ο Souza που τραυματίστηκε, λέει ότι άκουσε «ένα πολύ δυνατό κρότο» και περιγράφει πώς ένιωσε όταν χτυπήθηκε στον ώμο. «Ήμουν κάτω και είδα την Halyna Hutchins με αίμα να βγαίνει από την πλάτη της», λέει. Ο σκηνοθέτης περιγράφει ότι η Hannah Gutierrez Reed είχε δώσει το όπλο στον Baldwin, λέγοντας ότι ήταν «καθαρό», που σημαίνει ότι υποτίθεται ότι δεν περιείχε αληθινά φυσίγγια. Σε ένα άλλο βίντεο ο ηθοποιός φαίνεται να κάνει πρόβες με το όπλο.

Την περασμένη εβδομάδα, στην Rust Movie Productions LLC επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 137.000 δολαρίων, γιατί «αδιαφόρησε για την ασφάλεια των εργαζομένων» στα γυρίσματα, καθώς γνώριζε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες. Είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο πρόστιμο που επιβάλλεται από την πολιτειακή νομοθεσία στο Νέο Μεξικό, μετά από έρευνα έξι μηνών από το τμήμα της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Kylie Jenner: Τα απειλητικά μηνύματα της Blac Chyna και η απόπειρα δολοφονίας του Rob Kardashian

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τον «εθισμό τους στο δράμα»

Bill Murray: Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά – «Πάγωσαν» τα γυρίσματα της ταινίας Being Mortal