Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την τελευταία προσπάθεια του Twitter να πείσει τον κόσμο να πληρώνει 84 δολάρια τον χρόνο για το κοινωνικό δίκτυο καθώς, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (28/03), θα προωθεί μόνο τα tweets των συνδρομητών που είναι μέλη του Twitter Blue και μόνο αυτοί θα μπορούν να ψηφίζουν πια σε δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN, η καρτέλα «For You» («Για εσάς») του Twitter είναι η πρώτη που βλέπουν οι χρήστες όταν ανοίγουν την εφαρμογή και εμφανίζει tweets χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιαστούν tweets από άτομα που δεν ακολουθείτε. Η καρτέλα «Για εσάς» θα προτείνει σύντομα μόνο άτομα που πληρώνουν για την premium υπηρεσία του δικτύου, που λέγεται Twitter Blue.

Τι αλλάζει στο Twitter

«Από τις 15 Απριλίου, μόνο οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα είναι επιλέξιμοι για να βρίσκονται στις συστάσεις For You», ανακοίνωσε με ένα tweet, τη Δευτέρα (27/03), ο Έλον Μασκ, προσθέτοντας: «Είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάληψη της εξουσίας από τα bots της τεχνητής νοημοσύνης. Διαφορετικά είναι μια μάχη που χάνεται. Η ψηφοφορία στις δημοσκοπήσεις θα απαιτεί επαλήθευση για τον ίδιο λόγο».

Ο Έλον Μασκ, μάλιστα, δημοσιεύει συχνά τις δικές του δημοσκοπήσεις στην πλατφόρμα, ρωτώντας τους χρήστες για τα πάντα, από το αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας μέχρι το αν θα πρέπει να πουλήσει μετοχές της Tesla.

Αν και ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι το Twitter κάνει αυτή την αλλαγή για να πολεμήσει με τους λογαριασμούς bot, αργότερα έγραψε: «Αυτό σημαίνει ότι είναι εντάξει να έχουμε επαληθευμένους λογαριασμούς bot, αν ακολουθούν τους όρους υπηρεσίας και δεν υποδύονται έναν άνθρωπο».

Όλα αυτά αποτελούν μέρος των σχεδίων του Έλον Μασκ ώστε τα έσοδα του δικτύου να μην εξαρτώνται σχεδόν πλήρως από τις διαφημίσεις, εφόσον σημαντικό μέρος της διαφημιστικής βάσης του Twitter έχει εγκαταλείψει την πλατφόρμα από τότε που την ανέλαβε ο επιχειρηματίας, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Photo credits: Shutterstock