Επίθεση και μάλιστα σε πολύ έντονο τόνο εξαπέλυσε ο Ίλον Μασκ κατά διαφημιζόμενων που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα X, όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φάνηκε να ασπάζεται αντισημιτικά σχόλια.

Ο Ίλον Μασκ δεν δίστασε να επιτεθεί ανοικτά στη Disney και σε άλλους κολοσσούς για την απόφασή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν δεν θέλετε, μη διαφημίζεστε. Αν κάποιοι επιχειρούν να με εκβιάσουν με τις διαφημίσεις, με τα χρήματα, έχω να τους πω ‘άντε γαμ….τε».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία έδωσε το «παρών, ο Ίλον Μασκ αρχικά εξήγησε ότι δεν είχε σκοπό να υιοθετήσει αντισημιτικά σχόλια και έδειξε μεταμέλεια για ένα tweet που έκανε στις 15 Νοέμβρη, με το οποίο ενέκρινε αντισημιτική ανάρτηση στην πλατφόρμα της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Λίγο αργότερα, όμως, ξέσπασε κατά αρκετών μεγάλων εταιριών με δεδομένο ότι εκτός από τη Disney, στο μποϊκοτάζ κατά του X μετέχουν κολοσσοί όπως η IBM, η Apple και η Coca Cola.

«Αυτό που θα κάνει αυτό το διαφημιστικό μποϊκοτάζ είναι να σκοτώσει την εταιρεία. Κι ολόκληρος ο κόσμος θα γνωρίζει ότι αυτοί οι διαφημιζόμενοι σκότωσαν την εταιρεία», παραδέχθηκε ο Μασκ, παρότι λίγο νωρίτερα δεν συγκρατήθηκε και χρησιμοποίησε υβριστικό λόγο.