Έκρυθμη η κατάσταση στην ιντερνετική σφαίρα του Twitter αλλά και στα φυσικά του γραφεία στην Silicon Valey. Οι νέες συνθήκες με τον Elon Musk στο «τιμόνι» της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έχει οδηγήσει πολλούς χιλιάδες εργαζόμενους να αποχωρήσουν ενώ άλλοι έχουν απολυθεί μαζικά.

Την ίδια στιγμή, το Twitter έχει γεμίσει με φωτογραφίες από ταφόπλακες και κηδείες ενώ το hashtag #RipTwitter έχει γίνει πρώτο trend σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ο Musk συνεχίζει τις πιέσεις, καθώς έστειλε και τελεσίγραφο στους εργαζομένους ότι θα πρέπει να επιλέξουν, είτε να δεσμευτούν σε μια νέα πολύ σκληρή εργασιακή κουλτούρα είτε να παραιτηθούν.

Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης πανηγυρίζει για την αύξηση του αριθμού των χρηστών, που σημείωσε ρεκόρ την Πέμπτη. Αγνοεί, βέβαια, το γεγονός ότι το Twitter έχει λιγότερους μηνιαίους ενεργούς χρήστες ακόμη και από το Snapchat.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε ρεκόρ, σύμφωνα με τον Musk, ο οποίος ανέφερε πως στις 11 Νοεμβρίου είχε τον υψηλότερο αριθμό καθημερινών ενεργών χρηστών του.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Twitter αποφάσισε να κλείσει απότομα τα γραφεία του, χωρίς καμία εξήγηση.

Twitter

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι υπάρχει μαζική φυγή 3.000 εργαζομένων από το Twitter, καθώς δεν δέχτηκαν να συμβιβαστούν με τις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο νέος «καπετάνιος» του μέσου, Elon Musk.

Παράλληλα, τους ζήτησε να αποφεύγουν να συζητούν εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού.

Νωρίτερα, η εταιρεία είχε ήδη απολύσει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Τέλος, ένα γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τον 51χρονο είναι ότι η μετοχή του Twitter ανέβηκε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021.