Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, χρησιμοποίησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει τους φόβους του για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, WhatsApp.

Έναυσμα για την κριτική του Μασκ δόθηκε από ένα tweet ενός άλλου χρήστη, του Foad Dabiri, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εφαρμογή ενεργοποιούσε το μικρόφωνο της συσκευής του στο παρασκήνιο τουλάχιστον κάθε δύο λεπτά. Ο Dabiri μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο, που δείχνει εννέα τέτοια περιστατικά, τα οποία συνέβησαν μεταξύ 4:20 π.μ. και 6:53 π.μ., ενώ κοιμόταν.

O Μασκ δεν περιορίστηκε μόνο σε μια αναπαραγωγή σχολίου αλλά δημοσίευσε και νέο tweet στο οποίο, σε αιχμηρό τόνο, γράφει τα εξής: «Ναι. Μπορεί οι ιδρυτές του WhatsApp να εγκατέλειψαν το Meta/Facebook και να ξεκίνησαν την εκστρατεία διαγραφής του Facebook (#deletefacebook) για να συμβάλουν σημαντικά στην οικοδόμηση της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας μηνυμάτων Signal. Αυτό που έμαθαν για το Facebook και τις αλλαγές στο WhatsApp φαίνεται πως δεν τους ικανοποίησε».

Το WhatsApp απάντησε, με τη σειρά του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνοντας ότι το περιστατικό που αναφέρθηκε συνιστά σφάλμα του Android που δίνει λάθος πληροφορίες στο Privacy Dashboard, «γι’αυτό και έχει ξεκινήσει έρευνα που έχει ζητηθεί από την Google με σκοπό την ταχεία επίλυση».