«Η άδεια κατσαρόλα νίκησε» αναφέρει ο τουρκικός Τύπος στα πρωτοσέλιδα, χλευάζοντας το γεγονός ότι ο κόσμος πήγε και ψήφισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι τους έχει αφήσει χωρίς φαγητό.

Σύμφωνα με τον skai, σε άλλη εφημερίδα αναφέρεται ότι τον κόσμο δεν τον νοιάζει που είναι φτωχός και δεν έχει να φάει αλλά τον νοιάζει το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που λανσάρει ο τούρκος πρόεδρος που αγγίζει τα 50.000 ευρώ. Στον δεύτερο γύρο ο Ερντογάν αναμένεται να λάβει ποσοστό κοντά στο 53%, με την αντιπολίτευση να μένει κοντά στο 47%.

Τα νεύρα της Ακσενέρ για την ήττα του Κιλιτσντάρογλου

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ περνούν από… κόσκινο ακόμα και τις εικόνες των πολιτικών όπως αυτοί εμφανίστηκαν στην εξέδρα μετά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Για τον Ερντογάν αναφέρουν ότι βγήκε στο μπαλκόνι με τη σύζυγό του Εμινέ, δείχνοντας δυνατός, σε αντίθεση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που ανέβηκε στην εξέδρα με τους άλλους πέντε της αντιπολίτευσης, δείχνοντας ότι μόνος του δεν είναι ικανός.

Σε τηλεοπτική ανάλυση, σχολιάστηκε και η παρουσία της Μεράλ Ακσενέρ που έδειχνε νευριασμένη από την ήττα. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, αναφέρει για την Ακσενέρ: «Εδώ η κ. Μεράλ (Ακσενέρ) είναι λυπημένη και σαν να λέει ‘εγώ σας τα έλεγα, αυτή η δουλειά δεν μπορεί να προχωρήσει με τον κύριο Κεμάλ. Δείτε πως δικαιώθηκα’».

Από την πλευρά του ο Xακάν Μπαϊρακτσί, διευθυντής της εταιρίας δημοσκοπήσεων «ΚΟΝDA» σχολιάζει: «Μα έτσι είναι. Η κυρία Μεράλ είπε να προχωρήσουν με έναν ηγέτη που θα έχει περισσότερη πιθανότητα νίκης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο σηκώθηκε από το τραπέζι κι έφυγε! Με παράπονο, με νεύρα ή με λύπη».

Σαρώνει το νέο τραγούδι για τον Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, νέο τραγούδι γραμμένο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε στο φως και… σαρώνει στην Τουρκία. Το τραγούδι αποθεώνει τον τούρκο πρόεδρο και όσα έχει πετύχει, αποτελώντας ακόμη έναν ύμνο για εκείνον!

Στα λόγια του αναφέρει:

«Δακρύζει για τον λαό του, φωνάζει για τον λαό του…. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν αλλάζει την πορεία του, πάντα προχωράει στο δρόμο του δικαίου

Τρέχει με τον έρωτα και δεν κουράζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ζήτησέ το ψηλέ άνθρωπε, ο λαός θα σε ακολουθεί μέχρι και στην άκρη του θανάτου.

Εϊ Ερντογάν, έι Ερντογάν»!

Μέσα στο τραγούδι ακούγονται και λόγια του Ερντογάν από ομιλία του στην οποία αναφέρει:

«Δεν θα τα καταφέρετε, δεν θα καταφέρετε να φέρεται διχόνοια στην λαό μας.

Δεν θα καταφέρετε να διαμελιστεί η χώρα μας. Δεν θα μπορέσετε να καταστρέψετε τη χώρα μας».