Προσπάθειες για να εξιχνιαστεί μία υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα και μιας γυναίκας καταβάλλει η αστυνομία στη βόρεια Βιρτζίνια επτά μήνες μετά το έγκλημα, με τις κατηγορίες να βαραίνουν την 23χρονη νταντά.

Ήταν 24 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν η αστυνομία δέχθηκε κλήση από μία γυναίκα, η οποία υποστήριζε πως «ένας φίλος της είχε τραυματιστεί». Η Έριν Γουίκς, υπαστυνόμος στην κομητεία Φέρφαξ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το περιστατικό δολοφονίας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «ακόμα ένας άνδρας τηλεφώνησε και μας είπε ότι ένας άγνωστος άνδρας μπήκε στο σπίτι του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε».

Επρόκειτο για το σπίτι της Κριστίν Μπάνφιλντ. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και εκεί είδαν μία «φρικτή σκηνή».

Βιρτζίνια: Το σκηνικό της δολοφονίας και τα στοιχεία

Συγκεκριμένα, βρήκαν την 37χρονη Κριστίν Μπάνφιλντ σε υπνοδωμάτιο του επάνω ορόφου να υποφέρει έπειτα από μαχαιριές που είχε δεχθεί στο άνω μέρος του σώματός της.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η αστυνομία συμπλήρωσε πως δεν βρέθηκαν σημάδια διάρρηξης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Έριν Γουίκς, ένας άνδρας με το όνομα Τζόζεφ Ράιαν, 39 ετών, βρέθηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της Κριστίν Μπάνφιλντ. Ο 39χρονος έφερε τραύματα από πυροβολισμούς.

Η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Ράιαν ήταν στο σπίτι της Κριστίν Μπάνφιλντ, λίγο πριν από τον θάνατό του, ωστόσο δεν φαίνεται να γνωρίζει τον λόγο.

«Η σύνδεση που μπορέσαμε να εντοπίσουμε μέσω της έρευνας είναι ότι ο Ράιαν ήτανγνωστός της Κριστίν Μπάνφλιντ», δήλωσε η Έριν Γουίκς στη συνέντευξη Τύπου.

Συμπλήρωσε επίσης, πως «δεν είναι σαφές πού βρισκόταν η 4χρονη κόρη των Μπάνφιλντ κατά τη διάρκεια του μαχαιρώματος και των πυροβολισμών».

Στη συνέχεια όμως, η αστυνομία διαπίστωσε πως το άτομο που τηλεφώνησε για τον «τραυματισμένο φίλο» ήταν η νταντά της 4χρονης, η 23χρονη Τζουλιάνα Περές Μαγκάλες, ενώ το άτομο που τηλεφώνησε για τον «άγνωστο άνδρα που μπήκε στο σπίτι» ήταν ο σύζυγος της Κριστίν Μπάνφλιντ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταντά είπε ότι εκείνη και ο σύζυγος της Μπάνφιλντ είχαν βγει έξω εκείνο το πρωί και πως όταν επέστρεψε στο σπίτι, είδε ένα άγνωστο αυτοκίνητο, αναφέρει το NBC Washington.

Η νταντά ανέφερε επίσης ότι τηλεφώνησε στην Κριστίν, αλλά εκείνη δεν απάντησε και πως στη συνέχεια, ειδοποίησε τον σύζυγο της Κριστίν.

Τώρα, έπειτα από επτάμηνη έρευνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την 23χρονη νταντά καθώς φέρεται να σχετίζεται με τον θάνατο του Ράιαν.

Συγκεκριμένα, τα εγκληματολογικά στοιχεία και οι πολλαπλές συνεντεύξεις οδήγησαν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η νταντά φέρεται να πυροβόλησε τον Ράιαν.

Βιρτζίνια: Αναζητείται το κίνητρο

Η Τζουλιάνα Περές Μαγκάλες, με καταγωγή από τη Βραζιλία, κατηγορείται για φόνο δευτέρου βαθμού και κρατείται στο Κέντρο Κράτησης Ενηλίκων χωρίς εγγύηση.

Ο σύζυγος της Κριστίν Μπάνφιλντ δεν έχει κατηγορηθεί, καθώς, όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, ακόμα ερευνάται το κίνητρο.

Οι Αρχές συνεχίζουν να διεξάγουν συνεντεύξεις και να εξετάζουν ψηφιακά και εγκληματολογικά στοιχεία για να προσδιορίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στο μαχαίρωμα της Κριστίν Μπάνφιλντ.

Με πληροφορίες από People