Συγκλονισμένη και αποσβολωμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ρόδου, μετά τη στυγερή δολοφονία 75χρονης και την ομολογία, στη συνέχεια, της 45χρονης οικιακής βοηθού. Το έγκλημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας, με την δράστιδα να καλεί την αστυνομία στο σπίτι στις Καλυθιές Ρόδου, λέγοντας «ελάτε, την έπνιξα».

Από ‘κει και έπειτα, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και το ΑΤ Αρχαγγέλου, πήγαν στο σημείο, όπου η 45χρονη τους περίμενε στην είσοδο. Στην ερώτηση για τον λόγο που την οδήγησε στη δολοφονία, η ίδια απάντησε πως η 75χρονη δεν την άφηνε να κοιμηθεί και την ταλαιπωρούσε.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η 45χρονη αρχικά τοποθέτησε το χέρι στο πρόσωπό της ηλικιωμένης ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι, ούσα ξύπνια και ακολούθως έβαλε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της και την σκότωσε εξαιτίας της δυσφορίας που όπως είπε της προκάλεσαν οι φωνές και ο χαρακτήρας της 75χρονης.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι και ο μοναδικός φόνος που έχει διαπράξει η 45χρονη. Όπως ομολόγησε στην κατάθεσή της, την βαραίνουν άλλοι τρεις, που τώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαλευκάνουν.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας διοίκησης με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ο πρώτος φόνος

Σε πρώτη φάση, η 45χρονη κατέθεσε πως είχε διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιου της Ταξιάρχη, σε ηλικία ενός έτους. Όπως είπε, είχε διακόψει τότε την φαρμακευτική αγωγή της και προσπάθησε να τον πνίξει, εξού και την έκλεισαν στη συνέχεια στο ψυχιατρείο.

Η δράση της όμως συνέχισε και την επόμενη φορά, κατάφερε να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε. Πριν δέκα χρόνια, όταν πια είχε λάβει και εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου, έμεινε στο σπίτι ενός ημεδαπού φροντίζοντας την 63χρονη μητέρα του, που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Την ώρα που η γυναίκα κοιμόταν, η 45χρονη πήρε μια σύρριγγα, έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που λάμβανε η άτυχη 63χρονη και της τα χορήγησε από το στόμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο της.

Μάλιστα, ανέφερε πως την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη κηδεία της γυναίκας, φορώντας και μαύρα όπως άρμοζε.

Ο δεύτερος φόνος

Χωρίς να κινήσει υποψίες πάντως, η δράστιδα συνέχισε το εγκληματικό της έργο, με το δεύτερο θύμα μια 86χρονη, την οποία φρόντιζε πριν δύο χρόνια για 650 ευρώ. Όπως είπε στους αστυνομικούς, την πρόσεχε για ένα χρόνο. Κοιμόντουσαν και μαζί, σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια.

Όταν η 45χρονη σταμάτησε τα χάπια που έπαιρνε για την σχιζοφρένεια, έβαλε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε κι αυτό γιατί η ηλικιωμένη έπασχε από κολίτιδα και σάκχαρο.

Μία ημέρα μετά, η 86χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε μια εβδομάδα αργότερα με την 45χρονη να ισχυρίζεται ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε, επειδή είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο τρίτος φόνος

Το τρίτο θύμα της ήταν μια 70χρονη που έπασχε από άνοια, την οποία όπως υποστήριξε στην κατάθεση της η δράστιδα, την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είχε σταματήσει ξανά να λαμβάνει την αγωγή της για την σχιζοφρένεια και η ηλικιωμένη την νευρίαζε συνεχώς.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της 45χρονης οικιακής βοηθού είναι η ίδια που ευθύνεται και για τον θάνατοι αυτό καθώς την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά.

Ωστόσο, σε αυτόν τον θάνατο οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης, οι οποία δήλωσαν πως έφυγε από τη ζωή μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις πέντε ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η 70χρονη.

Πλέον, η 45χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία, με τον δικηγόρο της να δηλώνει πως πρόκειται για «ταραγμένη γυναίκα». Όπως πρόσθεσε, «κανείς δεν μπορεί να βρει λογική αιτία στην πράξη της».

Επισήμανε δε, πως από παλιά ήταν «κινούμενη βόμβα», όταν επιχείρησε να σκοτώσει το ίδιο της το παιδί, αφήνοντας αιχμές για τον έλεγχο της 45χρονης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.