Ο Nicolas Cage, ένας βραβευμένος με Όσκαρ σταρ του κινηματογράφου, είπε ότι προτιμά να μην τον αποκαλούν ηθοποιό. Προτιμάει τον όρο «θέσπις» που είναι ένας πιο εκλεπτυσμένος.

«Πραγματικά δεν μου αρέσει η λέξη ηθοποιός γιατί για μένα πάντα υπονοεί ότι ένας καλό ηθοποιός είναι μεγάλος υποκριτής και καλός στα ψέματα», είπε.

«Λοιπόν, με τον κίνδυνο να ακούγομαι σαν μια ντίβα, μου αρέσει η λέξη thespian γιατί θέσπις σημαίνει ότι βάζεις την καρδιά σου, ή χρησιμοποιείς τη φαντασία σου, τις αναμνήσεις σου ή τα όνειρά σου. Έτσι μπορώ να επικοινωνήσω με το κοινό. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με τη χρήση φαντασίας. Τολμώ να το πω, είναι περισσότερο σαν ένα είδος σαμανισμού.

Αυτό που θα έκαναν οι σαμάνοι είναι να βάλουν τη φαντασία τους για να βρουν απαντήσεις για να βοηθήσουν το χωριό τους. Μου αρέσει να το βλέπω έτσι, με κίνδυνο να φανώ εντελώς παράλογος. Μου αρέσει η ιδέα για κάτι πιο οργανικό και λιγότερο τεχνητό».

Συζητώντας άλλες μορφές υποκριτικής, είπε: «Δεν πρέπει να βλάψετε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο. Γι’ αυτό, για μένα, είναι θέμα φαντασίας. Δεν χρειάζεται να πεθάνει η γάτα μου για να παίξω τη σκηνή. Μπορώ να το φανταστώ και μπορεί να μου ραγίσει την καρδιά και να φτάσω εκεί».

Ο Cage είχε φέτος μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του στην ταινία Pig. Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει στο «The Unbearable Weight of Massive Talent», στο οποίο παίζει τον εαυτό του.

Ακόμα, θυμήθηκε την πρώτη του υποκριτική εμπειρία σε σχολικό λεωφορείο όταν ένας φίλος του δεχόταν bullying. «Μια μέρα είπα ότι πρέπει να κάνω κάτι. Φόρεσα μερικές καουμπόικες μπότες και ένα δερμάτινο μπουφάν και άρχισα να μασάω τσίχλα. Είπα: «Δεν είμαι ο Νίκι Κόπολα – όπως ονομάζεται κανονικά-, αλλά ο Ρόι Ρίτσαρντσον. Αν δεν αφήσεις τους φίλους μου ήσυχους, θα σου κλωτσήσω τον πισινό».