Το τελευταίο διάστημα ο Will Smith και η Jada Pinkett-Smith έχουν δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις με τις δηλώσεις τους να αναπαράγονται και να συζητιούνται έντονα, είτε αφορούν τη σεξουαλική τους ζωή που δεν περιορίζεται στο μεταξύ τους είτε το πώς μεγάλωσαν τα παιδιά τους. Τις τελευταίες ώρες ο Will Smith έχει βρεθεί στο επίκεντρο με αιτία τη δημοσίευση αποσπασμάτων από την επερχόμενη αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύει το People.

Καθώς ο Will Smith ετοιμάζεται και για την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Best Shape of My Life» που αφορά στα συναισθήματα που τον κατέβαλλαν όταν δημοσίευσε φωτογραφία του με φουσκωμένη κοιλιά και όχι τους συνηθισμένους κοιλιακούς, έρχεται στην επιφάνεια η ταραγμένη παιδική του ηλικία.

Ο πατέρας του Will Smith ήταν αλκοολικός. Κι όταν έπινε, ξεσπούσε στη μητέρα του. Αυτό το βίωμα τον καθόρισε και ο Will Smith εξηγεί στην αυτοβιογραφία του πως από τότε κάθε του προσπάθεια να γίνει γνωστός, οφειλόταν στην ανάγκη του τα φώτα της δημοσιότητας να τυφλώσουν τον κόσμο και να μη δει κανείς ότι υπήρξε δειλός.

Μάλιστα, ο 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός αποκαλύπτει ότι ένα βράδυ είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον πατέρα του. Το σκέφτηκε για αρκετά δευτερόλεπτα, έκανε flash forward για το πώς θα εξελισσόταν μετά η ζωή του, όμως τελευταία στιγμή το μυαλό του ξεθόλωσε και δεν το έκανε. Ο πατέρας του πέθανε τελικά το 2016 ύστερα από πολλά προβλήματα υγείας.

«Ο πατέρας μου ήταν βίαιος. Ήταν πάντα παρών σε κάθε παιχνίδι που έδινα, κάθε παράσταση, κάθε ρεσιτάλ. Ήταν όμως αλκοολικός. Όταν ήταν νηφάλιος, βρισκόταν σε κάθε πρεμιέρα ταινίας μου. Άκουγε κάθε μου ηχογράφηση. Ερχόταν σε κάθε στούντιο γυρισμάτων. Με τον ίδιο έντονο περφεξιονισμό που μας τρομοκρατούσε, έφερνε φαγητό στο τραπέζι κάθε βράδυ της ζωής μου.

Όταν ήμουν 9 χρονών τον είδα να ρίχνει γροθιά στη μητέρα μου στο πλάι του κεφαλιού της. Ήταν τόσο δυνατό χτύπημα που κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα. Εκείνη η στιγμή, σε αυτό το δωμάτιο, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στη ζωή μου, καθόρισε το ποιος είμαι. Μέσα σε όλα όσα έκανα από τότε, τα βραβεία, οι συνεργασίες, η δόξα και η προσοχή, οι χαρακτήρες που υποδύθηκα και τα γέλια, υπήρχε πάντοτε μια μικρή χορδή από συγγνώμες προς τη μητέρα μου που έμεινα αδρανής εκείνη τη μέρα. Την απογοήτευσα, απέτυχα να την προστατεύσω και να αντιμετωπίσω τον πατέρα μου. Ήμουν δειλός.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε, είναι πως ο “Will Smith”, αυτός ο εξωγήινα μηδενιστής MC, ο αστέρας των ταινιών, είναι κατά βάση μια κατασκευή. Είναι ένας προσεκτικά κατασκευασμένος χαρακτήρας, σχεδιασμένος για να προστατεύσει τον εαυτό μου, για να κρύψει από τον κόσμο το πόσο δειλός είμαι.

Ένα βράδυ, καθώς οδηγούσαν τον πατέρα μου με το καροτσάκι από το δωμάτιο προς το μπάνιο, ένα σκοτάδι μεγάλωσε μέσα μου. Το μονοπάτι μεταξύ των δύο δωματίων περνάει από την κορυφή της σκάλας. Ως παιδί, πάντοτε έλεγα στον εαυτό μου πως μια μέρα θα εκδικηθώ για τη μητέρα μου. Αυτό συνέβη όταν είχα πια μεγαλώσει, όταν ήμουν δυνατός, όταν δεν ήμουν πια ένας δειλός. Θα τον διέλυα. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, σταμάτησα στην κορυφή της σκάλας. Θα μπορούσα να τον έχω σπρώξει και να τη γλυτώσω σχετικά εύκολα. Καθώς αναβίωναν μέσα μου οι δεκαετίες πόνου, θυμού και μίσους θέριευαν, ξαφνικά, σε μια στιγμή έσβησαν. Κούνησα το κεφάλι μου και προχώρησα το καροτσάκι με τον μπαμπά μου στο μπάνιο.

Δεν υπάρχει τίποτα που θα σου δώσει ο υλικός κόσμος το οποίο θα σου προσφέρει εσωτερική ειρήνη ή πληρότητα. Στο τέλος της ημέρας, δε θα μετράει καθόλου το πόσο σε αγάπησαν οι άνθρωποι. Το μόνο που θα σε κάνει να χαμογελάσεις είναι το πόσο τους αγάπησες εσύ».

Ο έρωτας του Will Smith για συμπρωταγωνίστρια του και η «προδοσία» προς τον γιο του

Εκτός από το περιστατικό αυτό με τον πατέρα του, ο Will Smith αναφέρεται και στην ταινία Six Degrees of Separation του 1993. Ήταν μια ταινία που τον στιγμάτισε γιατί τότε αποφάσισε να μην ακολουθήσει ποτέ ξανά μέθοδο στην προσέγγιση ενός ρόλου. Για τις ανάγκες του τότε ρόλου του, ο Will Smith εξηγεί ότι υπέβαλλε τον εαυτό του για μια εβδομάδα πριν το κάθε γύρισμα σε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Ο χαρακτήρας του έπρεπε να ερωτευτεί σφόδρα τη συμπρωταγωνίστρια του Stockard Channing. Το κατάφερε. Όμως μαζί με αυτό, ήρθε και ο έρωτας του ίδιου του ηθοποιού για την Stockard. «Τότε αποφάσισα πως δε θα ξανακάνω method acting, είναι πολύ σκληρό».

Τέλος, ο Will Smith έχει ένα τεράστιο κεφάλαιο με περιστατικά με τα τρία παιδιά του, είναι όμως ένα συγκεκριμένο με τον Jayden Smith που αξίζει αναφοράς. Οι δυο τους έπαιξαν μαζί στην ταινία After Earth. Αυτή η ταινία δέχτηκε σκληρή κριτική και απέτυχε παταγωδώς. Ο Jayden δέχτηκε σκληρά σχόλια που τον πλήγωσαν. Ο Will Smith εξηγεί ότι ένιωσε πως ο ίδιος έφταιγε για όλο αυτό, πως είχε σύρει τον γιο του σε μια αρένα με λιοντάρια και είχε κλονιστεί πια η εμπιστοσύνη του γιου του προς τον ίδιο.