Η Dua Lipa έγινε, χθες, 28 ετών, έχοντας ήδη μια σπουδαία καριέρα. Βραβευμένη με Grammy, συνεργασίες με κορυφαία ονόματα καλλιτεχνών, πρωτιές σε charts για τραγούδια της και πολλά ακόμη είναι όλα συνοδεύουν την ποπ σταρ.

Η Dua Lipa πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα για διακοπές, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, Ρομέν Γαβράς, ενώ μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, ταξίδεψε απευθείας στο Λος Άντζελες για την πρεμιέρα της ταινίας Barbie.

Η ποπ σταρ ερμηνεύει ένα από τα τραγούδια της Barbie, ενώ έκανε και ορισμένες εμφανίσεις στην ταινία. 

Η Dua Lipa είναι αναμφίβολα μια καλλιτέχνης που έχει αφήσει το στίγμα της στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, ενώ το νεαρό της ηλικίας της δείχνει πως έχει να δώσει πολλά ακόμη. 

Dua Lipa
Dua Lipa
Dua Lipa
Dua Lipa
Dua Lipa

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο. Οι γονείς της ήταν Αλβανοί μετανάστες με καταγωγή από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Κόσοβο το 2008 όταν εκείνη ήταν 13 ετών.

Έναν χρόνο αργότερα άρχισε να δημοσιοποιεί τις μουσικές της ανησυχίες ανεβάζοντας στο διαδίκτυο τις διασκευές που έκανε σε επιτυχίες γνωστών ποπ σταρ μεταξύ των οποίων η Κριστίνα Αγκιλέρα, η Νέλι Φουρτάντο κ.α. Σε μια μουσική διαδικτυακή πλατφόρμα την ανακάλυψαν μια ομάδα μάνατζερ που έψαχναν για νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και κάπως έτσι άνοιξε η μουσική της διαδρομή η οποίο εξελίχθηκε γρήγορα και ιδιαίτερα επιτυχημένα.

Στα 11 της, γύρισαν στην Πρίστινα, ο πατέρας της είχε βρει μια καλή δουλειά εκεί. Αυτή η εμπειρία τη βοήθησε να δει τον κόσμο με άλλο μάτι. Να συνειδητοποιήσει στην πράξη τη διπλή της ταυτότητα.

Μετά από 3 χρόνια έπεισε τους γονείς της να γυρίσει στην Αγγλία γιατί εκεί ήταν το μέλλον της. Ναι, ήξερε, στα 14 της. Πώς στο καλό μια έφηβη κατάφερε και έπεισε τους γονείς της να κυνηγήσει αυτή τη μία στο εκατομμύριο πιθανότητα που είχε να γίνει pop star; Κι όμως…

Βέβαια περισσότερο πούλησε επικοινωνιακά στους γονείς της την ιδέα πως ήθελε να πάει σε ένα καλό βρετανικό πανεπιστήμιο. Την εμπιστεύτηκαν κι αυτή φρόντισε να τους το ανταποδώσει με άλλο τρόπο, αλλά γενικότερα μια υποδειγματική συμπεριφορά.

Το όνειρο της Dua Lipa ήταν να ασχοληθεί με τη μουσική, αλλά έπρεπε πρώτα να ξεκινήσει από κάπου και συγκεκριμένα από το modeling. Και μάλιστα τα κατάφερε, αφού το 2013 υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο, όσο η ίδια εργαζόταν στον χώρο της εστίασης.

Όταν η Dua Lipa έκανε εθνικιστή ανάρτηση και προκάλεσε αντιδράσεις

Τον Ιούλιο του 2020 όταν η Dua Lipa είχε προκαλέσει σάλο στα social media με μια άκρως εθνικιστική και διαχαστική ανάρτηση. Η διάσημη, Αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια «στόλισε» τις σελίδες της στο Instagram και στο Twitter με την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» η οποία καλύπτει σερβικά αλλά και ελληνικά εδάφη αποκαλύπτοντας, ξεκάθαρα, τις σκληρές εθνικιστικές της πεποιθήσεις.

Η σημαία, που είχε εμφανιστεί και το 2014 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, είναι πλαισιωμένη από από τις φωτογραφίες του ιδρυτή του Αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας. Συνοδεύεται δε από τη λέξη «Αυτόχθονες» που σημαίνει πως θεωρούν ότι όλες οι περιοχές που εμφανίζονται στον εν λόγω χάρτη ανήκουν στους Αλβανούς. Ο χάρτης αυτός «φτάνει» μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.

Οι σχέσεις της Dua Lipa

Το 2013 έγινε γνωστή η πρώτη της σχέση, με τον Βρετανό σεφ Άιζακ Κάριου. Τέσσερα χρόνια μετά χώρισαν, ωστόσο το 2018 έγινε επανασύνδεση για να τραβήξουν οριστικά χωριστούς δρόμους το 2019. 

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, η Dua Lipa ξεκίνησε ένα ειδύλλιο με τον αδερφό των Χαντίντ, Ανουάρ Χαντίντ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι, με τον Ανουάρ να της ζητά ραντεβού. Η σχέση τους έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.

Αργότερα, η Dua Lipa βρέθηκε στο προσκήνιο ξανά, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της με τον Τρέβορ Νόα, όπου οι δυο τους αντάλλαξαν φιλιά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Παρόλα αυτά κανείς δεν σχολίασε οτιδήποτε.

Πλέον, η τραγουδίστρια απολαμβάνει ευχάριστες στιγμές στο πλευρό του Ρομέν Γαβράς. Το ζευγάρι είναι τους τελευταίους μήνες μαζί, κάνοντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον περασμένο Μάιο στα BAFTA, τα βρετανικά βραβεία κινηματογράφου, ενώ η φημολογία ότι ήταν μαζί κυκλοφορούσε ήδη από τον Φεβρουάριο.